Nincs olyan ember a világon, aki ne hallott volna már a LEGO márkáról, ez az a játék, amivel szinte mindenki játszott/játszik, kortól függetlenül. Éppen ezért különösebb bemutatásra nem is szorul, ebben biztos vagyok. A cég természetesen rengeteg autós szettet dobott már piacra, az életnagyságú LEGO Bugatti Chiron után pedig most elkészült az életnagyságú LEGO Lamborghini Sián.

A tavaly bemutatott 1:8 méretarányú LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 után az életnagyságú modell még részletesebben eleveníti meg a limitált kiadású olasz sportkocsit. Több mint 154 különböző típusú LEGO elemet használtak, mert szerettek volna biztosra menni, hogy a modell a legapróbb részletekig visszaadja a Sián futurisztikus eleganciáját és összetéveszthetetlen sziluettjét.

Életnagyságú LEGO Lamborghini Sián

Életnagyságú LEGO Lamborghini Sián

Az arányokhoz hűen felépített külső vázat tekervényes hexagonális LEGO Technic elemek borítják. A design tisztelettel adózik az Automobili Lamborghini tervezési nyelvében szerves szerepet játszó hatszögletű design elemnek, amely az olasz szupersportkocsi ikonikus hexagonális hátsó lámpáit és kipufogóját idézi meg.

Életnagyságú LEGO Lamborghini Sián

Életnagyságú LEGO Lamborghini Sián

A Sián szó száguldást, villámot jelent a bolognai dialektusban – a LEGO-csoport elektromérnökei ezért arra törekedtek, hogy a fények és a villámcsapás is visszatükröződjön a modell karosszériáján, ahogy az az igazi autó fényszórójának és hatszögletű hátsó lámpáinak be- és kikapcsolásakor történik. A részletek az autó belsejében is folytatódnak, méghozzá a kockákból megépített Lamborghini emblémával és olasz zászlóval ellátott kormánykeréken, valamint a LEGO elemekből álló műszerfalon és versenyüléseken, olvasható a LEGO marketingesei által összepattintott sajtóközleményben.

Életnagyságú LEGO Lamborghini Sián

A valósághű „autó” különleges, UV festékborítást kapott, ezáltal biztosítva a modell hosszú élettartamát. Az 1:8 méretarányú LEGO Technic modellhez tökéletesen passzoló szín felvitelét az Automobili Lamborghini hivatalos festőműhelyében végezték, amely garantálta a szupersportautókhoz méltó kivitelezést. A 15 tagú csapat 8600 munkaórát ölt a modell elkészítésébe.

Ha szeretnél te is beülni az életnagyságú LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 vezető ülésébe, valamint még több képért, videóért és részletért látogass el erre a weboldalra!