Legördült a 250 ezredik Audi Q3 modell a győri Audi-üzem gyártósoráról. A jubileumi autó egy tangóvörös színű plug-in hibrid hajtásláncú Audi Q3 Sportback volt, amely hamarosan Németország felé veszi az irányt, tudtuk meg az Audi Hungaria sajtóközleményéből.

A Q3 modell gyártása 2018-ban kezdődött Győrben, egy évre rá indult az Audi Q3 Sportback változat gyártása az Audi Hungariánál, utóbbi 2020-ban elnyerte a rangos „Best Cars” díjat a kompakt SUV/terepjáró kategóriában. A cég hagyományainak megfelelően ezekből a modellekből is készül RS változat, amelyet a szintén győri 2,5 literes, öthengeres motorral szerelnek.

Audi Q3 Sportback modell szemből fotózva

2020-ban összesen 155 157 autó készült az Audi győri üzemében, köztük 94 659 darab Q3 és 47 232 Q3 Sportback modellt gyártottak a munkavállalók. Az elektromos autózás térnyerésének köszönhetően tavaly már több mint 24 000 mild-hibrid, valamint 480 plug-in hibrid hajtásláncú Audi Q3 készült a vállalatnál. A Q3 modellcsalád legnagyobb piacai a tavalyi évben az Amerikai Egyesült Államok, Németország és Olaszország voltak. Az Audi Hungaria járműgyártásában Audi TT Coupé és TT Roadster modellek készülnek a Q3-asok mellett.

„Az Audi Q3 sikertörténete 2018-ban indult vállalatunknál. Azóta ez a legnagyobb darabszámban gyártott modellünk, amelyet jelenleg belsőégésű motorral, mild-hibrid és plug-in hibrid hajtáslánccal is gyártunk. Munkatársaim szakértelmének és elkötelezett munkájának köszönhetően minden egyes nálunk készülő modell a prémium minőséget és az autók iránti szenvedélyünket hirdeti” – mondta a jubileumi autó legyártása kapcsán Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.