2021. február 09. | 15:55

Az új gyártósor megtervezésekor egy VR-szemüveget is bevetett az Audi Hungaria.

Az Audi Hungaria már javában készül az új elektromos motorgeneráció gyártására. Győrben készülnek majd az elektromos meghajtások a konszern tisztán elektromos modelljeihez, amelyek a Porschéval közösen kifejlesztett prémium elektromos platformra (Premium Platform Electric – PPE) épülnek. A következő motorgeneráció számára egy új gyártósort alakítanak ki az üzemben, a jövőbeni sorozatgyártáshoz már számos gyártóberendezést telepítettek, derül ki a cég közleményéből.

Az új erőforrások előállításához egy meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 000 négyzetméteres területet. A PPE-motorok jövőbeni gyártása a státor- és váltókomponens-gyártásból, valamint a meghajtások összeszerelési tevékenységéből tevődik össze. A gyártóberendezések túlnyomó részét már telepítették, mostanság az előszéria-gyártás előkészületei vannak napirenden. A projekt a jövőbeni háromműszakos gyártási modellnek köszönhetően közel 700 munkahelyet biztosít Győrben.

Az új gyártóterület megtervezésének egyik különlegessége volt, hogy az Audi Hungariánál először vetettek be VR-szemüveget egy gyártósor megtervezéséhez. Az újfajta 3D-képfeldolgozási technológiának köszönhetően a mérnökök még jobban tudják megtervezni és felépíteni a gyártási folyamatot. Ezáltal egy hatékonyabban működő gyártóterület és ergonomikusabb munkahelyek alakíthatók ki, olvasható a sajtóanyagban.

A győri Audi-gyárban a márka első teljesen elektromos modellje, az e-tron számára készülő elektromos meghajtások gyártásával indult az e-motorgyártás, még 2018-ban. Azóta összesen 187 163 elektromos meghajtás készült a városban.

Audi Hungaria