A félvezető chipek miatti hiányból fakadóan lecsökkentette termelését az Audi, ám 2021. február 1-jétől hétfőtől visszaáll a régi rend, azaz ismét három műszakban fognak dolgozni a munkások. A teljes kapacitásra történő visszaállásról Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője számolt be.

A szóban forgó alkatrész hiánya világszerte több autógyár életét is megkeserítette, ami alól a hazai Audi gyár sem volt kivétel. A félvezető alkatrész iránt megnövekedett igénnyel magyarázzák a késéseket.

Az Audi Hungaria január 18-án állt át egy műszakos munkarendre, miközben a motorgyártás normáli termelési rend szerint zajlott. Átmeneti csökkentett termelés, részleges műszaklemondások előfordultak.

Az alkatrészellátás a jövőben sem garantált, hogy zökkenőmentes lesz, de igyekeznek minimálisra szorítani a termelésre gyakorolt hatását. Czechmeister Mónika elmondása szerint a Volkswagen-konszernnel közösen elemzik a feltételeket, melyek folyamatosan változnak. Most adott a lehetőség arra, hogy a megrendelések teljesítése érdekében visszatérjenek a teljes kapacitásra.

Mi több, a következő időszakban a heti öt munkanap mellett szombati munkanapokra is szükség lehet, míg ezzel együtt a motorgyártásban is a tervek szerint zajlik a munka.

A vállalat a 2020-as évben 1 661 599 motort gyártott, ami 307 143 darabbal kevesebb mint amire 2019-ben voltak képesek. Összesen a tavalyi esztendőben 155 157 járművet állított elő az Audi Hungaria, ezen számadat 9660-nal kevesebb mint az egy évvel korábbi.