Elmarad idén a Goodwoodi Sebességfesztivál és a Revival is

Közzétéve:
2020-06-18, 11:27

A koronavírus miatt 2020-ban nem tudják megrendezni a legendás eseményeket.

2020-ban nem lesz száguldás Goodwoodban: elmarad a legendás Sebességfesztivál és a Goodwood Revival is. A szervezők korábban a halasztás mellett döntöttek, mostanra azonban kiderült, hogy a koronavírus miatt ebben az évben nem lehet megrendezni egyik eseményt sem.

A háttérben természetesen biztonsági okok állnak. Richmond hercege, a Goodwood-birtok tulajdonosa és az rendezvények alapítója utalt arra, hogy ősszel rendeznének egy zártkapus fesztivált, melyet a vendégek csak képernyőn keresztül tudnának követni. A legendás események elmaradása természetesen komoly anyagi veszteséget jelent.

„Számunkra az a legfontosabb, hogy a sebesség szerelmeseit össze tudjuk hozni Goodwoodban. A társadalmi távolságtartás katasztrofális hatással van ránk, érzelmileg és üzletileg egyaránt. Aggasztó időket élünk, minden tőlünk telhetőt megteszünk a rendezvényeink jövőjének biztosítása érdekében. Vendégeink és személyzetünk egészsége és biztonsága mindennél fontosabb. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és követnünk kell az előírásokat” - áll a herceg közleményében.

Goodwoodi Sebességfesztivál

Természetesen nincs közvetlen bepillantásom Goodwood pénzügyeibe, a terület mindenesetre hatalmas, és normál körülmények között teljes kapacitással üzemel.

„A működési profitunkat teljes egészében a legnépszerűbb eseményeink generálják. Ezek hiányában milliós kieséssel kell szembenéznünk. A fenntartási költségek magasak, március óta nincs bevételünk. Így nem csak az események jövője, hanem a Goodwood-birtok hosszútávú túlélése is erősen kérdésessé vált - tette hozzá Richmond hercege.

A Goodwoodi Sebességfesztivál és a Revival az év legjobban várt eseményei közé tartoznak. Idén ezek a rendezvények elmaradnak, visszatekintés gyanánt olvasd el korábbi cikkünket a tavalyi fesztivál legjobb autóiról!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

De Tomaso P72 menet közben Goodwoodban oldalról
2019. július 08.
Véget ért a 26. Goodwoodi Sebességfesztivál, ahol rengeteg különlegesség bemutatkozott, köztük a De Tomaso P72.
Goodwoodi Sebességfesztivál
2020. március 27.
A szervezők a biztonságot és az egészség megőrzését tartják szem előtt.

További hírek