2019. július 08. | 15:52

Sportautókból és különlegességekből most sem volt hiány.

Az autófanatikusoknak nem kell bemutatni Európa egyik legrangosabb járműves eseményét, a Goodwoodi Sebességfesztivált. A Richmond hercegének jótékony tevékenységét dicsérő esemény 2019-ben sem maradt el, a klasszikusok mellett pedig számos gyártó mutatott be vadonatúj modelleket az autós találkozón. Íme néhány az utolsó nap látványosságaiból.

Goodwood 2019 – Alfa Romeo Giulia és Stelvio Racing Edition

Az olasz gyártó az F1-be való visszatérését ünnepli, ezt pedig nem is tehetné stílusosabban, mint hogy bemutat a Giulia és a Stelvio modellekből egy speciális versenykiadást. Az egyedi, piros-fehér fényezés már messziről felismerhetővé teszi a bestiákat, ám további módosításokat is alkalmaztak rajtuk. Sparco karbonszálas kagylóüléseket kaptak a Quadrifoglio kivitelek, továbbá Akrapovic titánium kipufogórendszert szereltek alájuk. Így 10 extra lóerőt sajtoltak ki a 2,9 literes biturbó V6-ból, mellyel a Giulia 520 lóerőt produkál.

Goodwood 2019 - Audi R8 LMS GT2

Az R8 egy nagyon ütős kiadását vitte el az Audi a legnagyobb brit autós eseményre, a 2020-ban induló GT2-es sorozatra készített versenygépben az 5,2-es szívó V10 dolgozik 650 lóerő környékén. Rendkívül látványos aero-csomagot kapott az R8, mellyel még ebből a színes környezetből is kitűnik. A modell megvásárolható nagyjából 105 millió forintért, ha valaki pályázni szeretne vele.

Goodwood 2019 – De Tomaso P72

A vállalat alapítójának 2003-as halála óta nem nagyon lehetett hallani a De Tomaso felől, ám most egy igazi csemegét mutatott be. A V8-as motorral szerelt P72 egy középmotoros sportautó, mely a gyártó 60. évfordulójára készült. Az egykori Pantera modellből is merítettek a megalkotásához, persze modern tartalommal megfűszerezve.

Goodwood 2019 – Land Rover Defender

A nagyon sokak által várt új Defendert 2019 későbbi szakaszában mutatják be hivatalosan, most azonban az erősen álcázott prototípust vezette Goodwoodban maga Richmond hercege. A nagyközönség most először láthatta testközelből akcióban a 4x4-es legenda új változatát, mellyel szemben nagy elvárások vannak, az bizonyos. Amennyi most látható belőle, az pedig mindenképpen ígéretesnek tűnik.

Goodwood 2019 – Polestar 1

A Volvo villanyos sport-luxus márkájaként megismert Polestar az 1-es modell 610 hibrid lóerejét mutatta meg az aszfalton. A mindössze 1500 példányban készülő különlegesség nagy érdeklődést keltett, ráadásul a 2 EV modell is jelen volt a rendezvényen. Ez utóbbi egy duálmotoros villanyautó 406 lóerő körüli teljesítménnyel.

Goodwood 2019 – Porsche 718 Cayman GT4 és 718 Boxster Spyder

A Porsche két sportautóját nemrégiben leplezték le, első hivatalos bemutatójára pedig Goodwoodban került sor. A turbós négyhengeres motort lecserélték, és egy 4,0 literes, sorhatos szívómotort tettek a helyére. A csak hatfokozatú kézi váltóval elérhető modellek a klasszikus irányelveket követik tehát. A Spyder kivitelnek ráadásul a teteje is nyitható, így hajlobogtatásra is alkalmas a járgány.