Elkezdődött a 2019-es Goodwoodi Sebességfesztivál

Közzétéve:
2019-07-04, 10:47

Idén az Aston Martin áll az események középpontjában.

Korábban már írtam arról, hogy milyen újítások várhatók az idei Sebességfesztiválon, illetve, hogy a Ferrari igazi különlegességekkel készül Goodwoodra. Arról viszont eddig nem esett szó, hogy ezúttal mi lesz a rendezvény tematikája.

2019-ben minden az Aston Martin körül forog. Két oka is van ennek, az egyik, hogy 60 éve nyerte meg először a Sportautó-világbajnokságot, 70 évvel ezelőtt pedig először diadalmaskodott a West Sussex versenypályán. 1949-ben járt először a brit gyártó Goodwoodban, akkor az öt körös húsvéti találkozón a 10. helyen végzett a Lavant Kupában. Egy évtizedet kellett várni az Aston első sikerére, amely nem volt zökkenőmentes, a RAC Tourist Trophy élén Stirling Moss és Roy Salvadori állt egy DBR1-gyel, azonban tankolás közben tűz ütött ki, de egy tartalék autóval végül Moss megnyerte a versenyt és ezzel együtt a bajnokságot.

Szintén 1959-ben a gyártó kettős győzelmet aratott a Le Mans-i 24 órás versenyen, Roy Salvadori and Caroll Shelby diadalmaskodott csapattársaival - Maurice Trintignanttal és Paul Frère-rel - szemben.

Aston Martin Vantage AMR egy versenypályán, menet közben

Ennek állít emléket a limitált kiadású Vintage AMR, amelyen egy 59-es szám díszeleg. Az új hétfokozatú manuális-sebességváltóval és a motorsportból átemelt beállítások miatt érdekes lehet. Emellett a vadi új DBS Superleggera Volante itt lesz látható először.

A First Glance paddockban kap helyet az első elektromos Aston, a Rapid E. Mindössze 155 darab készül a 610 lóerőt és 950 Nm csúcsnyomatékot leadó hátsókerekes villanymotoros csodából, ezért egy nagyon értékes tagja a kiállításnak. Egy álcázott DBX, vagyis a brit gyártó SUV-ja is látható lesz a 26. Goodwoodi sebesség fesztiválon.

Aston Martin SUV

A Supercar Paddockban a „Lava Collection” emeli a rendezvény fényét, ez a név négy Vanquish Zagatót takar, pontosan a Volante, a Coupe, a Shooting Brake és a Speedsters változatokat, természetesen az ikonikus Lava Red fényezésben. Mindezeken felül a Zagato 100 éves évfordulója alkalmából a DB4 GT Zagato utóda is megtekinthető lesz a rendezvényen.

Aston Martin Racing Vantage GTE-je szemből fotózva

A hegyifelfutón pedig a Vulcan AMR Pro és a jelenlegi WEC-es Vantage GTE is róni fogja a köröket. Ezeken kívül rengeteg érdekesség lesz, ami bemutatja a gyártó 106 éves múltját.

„Olyan vállalkozás vagyunk, amely jelentős növekedési időszakot tapasztal. A Sebességfesztiválon való részvétel lehetővé teszi számunkra, hogy bemutassuk az elektromos technológiánkat és az új SUV-t, eközben megemlékezve a gazdag történelmünkről - mondta Andy Palmer, az Aston Martin elnök-vezérigazgatója.

Forrás:

Kapcsolódó írások

15+1 leggyorsabb autócsoda Goodwoodból
2017. július 04.
A 2017-es Goodwood-i sebesség parádén nem volt hiány csúcsteljesítménnyel megáldott autókból, lássuk, melyek teljesítettek legjobban a versenypályán.
Ferrari P80/C oldalról fotózva
2019. június 23.
Már a küszöbön az idei Goodwood Sebesség Fesztivál, ahol idén is rengetek programmal örvendeztetik meg a látogatókat.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2017. június 27.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben