Elkezdődött a 2019-es Goodwoodi Sebességfesztivál

Közzétéve:
2019-07-04, 10:47

Idén az Aston Martin áll az események középpontjában.

Korábban már írtam arról, hogy milyen újítások várhatók az idei Sebességfesztiválon, illetve, hogy a Ferrari igazi különlegességekkel készül Goodwoodra. Arról viszont eddig nem esett szó, hogy ezúttal mi lesz a rendezvény tematikája.

2019-ben minden az Aston Martin körül forog. Két oka is van ennek, az egyik, hogy 60 éve nyerte meg először a Sportautó-világbajnokságot, 70 évvel ezelőtt pedig először diadalmaskodott a West Sussex versenypályán. 1949-ben járt először a brit gyártó Goodwoodban, akkor az öt körös húsvéti találkozón a 10. helyen végzett a Lavant Kupában. Egy évtizedet kellett várni az Aston első sikerére, amely nem volt zökkenőmentes, a RAC Tourist Trophy élén Stirling Moss és Roy Salvadori állt egy DBR1-gyel, azonban tankolás közben tűz ütött ki, de egy tartalék autóval végül Moss megnyerte a versenyt és ezzel együtt a bajnokságot.

Szintén 1959-ben a gyártó kettős győzelmet aratott a Le Mans-i 24 órás versenyen, Roy Salvadori and Caroll Shelby diadalmaskodott csapattársaival - Maurice Trintignanttal és Paul Frère-rel - szemben.

Aston Martin Vantage AMR egy versenypályán, menet közben

Ennek állít emléket a limitált kiadású Vintage AMR, amelyen egy 59-es szám díszeleg. Az új hétfokozatú manuális-sebességváltóval és a motorsportból átemelt beállítások miatt érdekes lehet. Emellett a vadi új DBS Superleggera Volante itt lesz látható először.

A First Glance paddockban kap helyet az első elektromos Aston, a Rapid E. Mindössze 155 darab készül a 610 lóerőt és 950 Nm csúcsnyomatékot leadó hátsókerekes villanymotoros csodából, ezért egy nagyon értékes tagja a kiállításnak. Egy álcázott DBX, vagyis a brit gyártó SUV-ja is látható lesz a 26. Goodwoodi sebesség fesztiválon.

Aston Martin SUV

A Supercar Paddockban a „Lava Collection” emeli a rendezvény fényét, ez a név négy Vanquish Zagatót takar, pontosan a Volante, a Coupe, a Shooting Brake és a Speedsters változatokat, természetesen az ikonikus Lava Red fényezésben. Mindezeken felül a Zagato 100 éves évfordulója alkalmából a DB4 GT Zagato utóda is megtekinthető lesz a rendezvényen.

Aston Martin Racing Vantage GTE-je szemből fotózva

A hegyifelfutón pedig a Vulcan AMR Pro és a jelenlegi WEC-es Vantage GTE is róni fogja a köröket. Ezeken kívül rengeteg érdekesség lesz, ami bemutatja a gyártó 106 éves múltját.

„Olyan vállalkozás vagyunk, amely jelentős növekedési időszakot tapasztal. A Sebességfesztiválon való részvétel lehetővé teszi számunkra, hogy bemutassuk az elektromos technológiánkat és az új SUV-t, eközben megemlékezve a gazdag történelmünkről - mondta Andy Palmer, az Aston Martin elnök-vezérigazgatója.

Forrás:

További autós hírek

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Az Electrec szúrta ki, hogy nemrég nyilvánosságra hozták a Tesla egyik idén benyújtott szabadalmát, ami “A járművek és a napelemek…

Kapcsolódó írások

15+1 leggyorsabb autócsoda Goodwoodból
2017. július 04.
A 2017-es Goodwood-i sebesség parádén nem volt hiány csúcsteljesítménnyel megáldott autókból, lássuk, melyek teljesítettek legjobban a versenypályán.
Ferrari P80/C oldalról fotózva
2019. június 23.
Már a küszöbön az idei Goodwood Sebesség Fesztivál, ahol idén is rengetek programmal örvendeztetik meg a látogatókat.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2017. június 27.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben