Nagy változásokkal készülnek a 2019-es Goodwoodra

Közzétéve:
2019-02-19, 16:23

A Goodwood Festival Of Speed szervezői néhány újítással készülnek az idei eseményre

Az idei rendezvény nagyobb, merészebb és jobb lesz, mint az eddigiek, bár eddig is egy komoly szintet képviselt az autókiállítások világában. Igazán különleges elrendezéssel és még több programmal készülnek a rendezők, ezzel ünnepelve az előző éveket és megkezdik második negyed évszázadot.

Szóval az említett változások a következők lesznek. Először is közelebb kerül a rajtvonalhoz a Michelin Supercar Paddock, pontosan oda, ahol korábban a Moving Motor Show volt. Ez a négynapos rendezvény egyik leglátogatottabb része.

A Festival Of Speed rajtja

Idén újdonság lesz a "The Arena" is, amely neves driftereknek és stuntereknek ad otthont a négy nap alatt, a sportág legnagyobbjait próbálják elcsábítani a szervezők.

A First Glance Paddock közelebb kerül a FoS Future Labhoz, ez mindenképpen jó, hiszen az újdonságok és jövő technológiájának szerelmesei szinte egy helyen megtalálnak minden korszakalkotó projektet. Egyes gyártók pedig a hegyiverseny nyomvonala mellett fognak helyet kapni, a legendás verseny és az új technológiák találkozása érdekes kontraszt lesz.

A kétkerekűek szerelmesei a Goodwood Action Sports zónában - rövidebb nevén GAS - találják meg a nekik szánt programot. Kissé átdolgozzák a terepet, hogy még közelebb hozzák a nézőkhöz és még izgalmasabbá tegyék azt. Itt a BMX, freestyle motocross, trial és mountain bike legnagyobb alakjainak bemutatóit tekinthetnek meg az érdeklődők.

Az alábbi videóban láthatod is, hogyan fog kinézni az új elrendezés:

"A Festival Of Speed tavaly ünnepelte az ezüst-jubileumát, amire rekord számú néző látogatott ki. Hihetetlen, hogy négymillió látogató vett részt az eseményen. Tudatosan szemléljük a jövőt és remélem, hogy még annyi áll előttünk, amennyi mögöttünk. Reméljük, hogy a Future Lab, és a paddock áthelyezésével egy nagyobb és nyüzsgő színtérré válik a sebesség ünnepe. 2019-ben a motorosport és a technológia minden területe jelen lesz valamilyen szinten. A család minden tagja megtalálja a neki való programot" - mondta Richmond hercege, a Festival Of Speed alapítója.

Komolyan kedvet kaptam a rendezvényhez, teljesen véletlenül közel van a születésnapomhoz, így remek ajándék lenne ott lenni. Ki tudja, lehet, hogy meglepem magam...

Kapcsolódó írások

McLaren Senna GTR szemből
2019. július 19.
Belenyom a székbe a V8-as motor muzsikája.

További hírek