2020. június 18. | 13:27

A koronavírus miatt 2020-ban nem tudják megrendezni a legendás eseményeket.

2020-ban nem lesz száguldás Goodwoodban: elmarad a legendás Sebességfesztivál és a Goodwood Revival is. A szervezők korábban a halasztás mellett döntöttek, mostanra azonban kiderült, hogy a koronavírus miatt ebben az évben nem lehet megrendezni egyik eseményt sem.

A háttérben természetesen biztonsági okok állnak. Richmond hercege, a Goodwood-birtok tulajdonosa és az rendezvények alapítója utalt arra, hogy ősszel rendeznének egy zártkapus fesztivált, melyet a vendégek csak képernyőn keresztül tudnának követni. A legendás események elmaradása természetesen komoly anyagi veszteséget jelent.

„Számunkra az a legfontosabb, hogy a sebesség szerelmeseit össze tudjuk hozni Goodwoodban. A társadalmi távolságtartás katasztrofális hatással van ránk, érzelmileg és üzletileg egyaránt. Aggasztó időket élünk, minden tőlünk telhetőt megteszünk a rendezvényeink jövőjének biztosítása érdekében. Vendégeink és személyzetünk egészsége és biztonsága mindennél fontosabb. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és követnünk kell az előírásokat” - áll a herceg közleményében.

Természetesen nincs közvetlen bepillantásom Goodwood pénzügyeibe, a terület mindenesetre hatalmas, és normál körülmények között teljes kapacitással üzemel.

„A működési profitunkat teljes egészében a legnépszerűbb eseményeink generálják. Ezek hiányában milliós kieséssel kell szembenéznünk. A fenntartási költségek magasak, március óta nincs bevételünk. Így nem csak az események jövője, hanem a Goodwood-birtok hosszútávú túlélése is erősen kérdésessé vált - tette hozzá Richmond hercege.

A Goodwoodi Sebességfesztivál és a Revival az év legjobban várt eseményei közé tartoznak. Idén ezek a rendezvények elmaradnak, visszatekintés gyanánt olvasd el korábbi cikkünket a tavalyi fesztivál legjobb autóiról!