2023. január 10. | 13:41

Először csak a keréknyomokat furcsálták, később derült ki, hogy az autó is ott van hozzá.

Sonkád irányából Tisztaberek felé rengeteg kis patak, csatorna vagy éppen a Túr folyó keresztezi a mezőgazdaságinak tűnő földutakat. Egy ilyen úton haladt a helyi gátőr is, aki Tisztaberek közelében egy híd mellett különös nyomokat talált a felázott földön.

A folyók éppen áradnak, az egész terület ingoványos és itt gyanusak voltak azok a keréknyomok, amik csak a folyóig mennek, vissza már nem. A férfi értesítette a hatóságokat, akik a Felső Tisza Vidéki Búvár és Mentőegyesülettel, illetve a Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vizimentő Egyesülettel közösen kezdtek el kutatni.

Viszonylag hamar megtalálták a megáradt folyót átívelő híd alatt az autót, aminek utasterében holtan találták meg a sofőrt. Azonosították a 62 éves férfit, akinek eltűnését családja már korábban is bejelentette.

A Mazda egyterűt a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók segítségével kiemelték a folyóból, arról egyelőre keveset tudni, hogy hogyan került oda. Az eljárás jelenlegi információi szerint eddig annyi derült ki, hogy a baleset január 8-án történhetett.

A férfi az említett útvonalon haladt Tisztaberek felé és eddig ismeretlen okokból nem az út vonalvezetésének megfelelően haladt. Az enyhe kanyar után autójával lecsúszott a gátról és a folyóba hajtott.

Azt, hogy miért esett le az útról és miért hajtott a folyóba, egyelőre nem tudni. Az esetet okozhatta rosszullét, figyelmetlenség vagy relatív gyorshajtás is. A baleset körülményeit a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Forrás: Police.hu
Police.hu