Előkerült néhány ígéretes kép az új Golf R-ről

Kozma Ádám
Közzétéve:
2020-08-13, 09:02

A letisztult R logó és a sportos forma mellett látványos kipufogót kapott.

Bár a VW elkötlelezte magát az elektomos meghajtás irányába annak érdekében, hogy a jövőbeli flotta emissziós értékeit  minimalizálja, azért még nem hagyta cserben a benzinvérű rajongókat sem. Korábban már olvashattál arról, hogy a konszernen belül nem sikerült végigvinni a tervezett 2,5 literes, 5 hengeres Audi erőforrás felhasználását. Azért a most felbukkant képeken szereplő új Golf R ránézésre nem lett elhanyagolva, már ha bízhatunk a gyáriakban, hogy nem véletlen kerültek az óriási kályhacsövek a német hot hatch farára.

2020 Golf R hátulja

A képeken látható, két oldalt elhelyezett nagy átmérőjű dupla kidörgők kissé túlzó méretűek, már-már az utólag felpattintott sportrendszerekhez hasonlítanak leginkább. A sportos összképet fokozza a széles, mélyen húzódó diffúzor és az új VW embléma alatt félreérthetetlenül ívelő R típusjelzés.

2020 Golf R kormány

A Golf kormánykerekéről is készült egy elfogadhatóan csálé kép, ami alapján látható, mibe kapaszkodhatnak majd az új tulajok a kanyarokban. A háromágú kormányt bevonó bőrt kék öltéssel tették izgalmasabbá, valamint a középső küllőn szereplő R logót is kék betét keretezi. A multikormány baloldali ágán látható érintőgombok közt ott világít kéken a “fantáziabizgető” vezetési mód választónak tűnő újabb R-betű. A lakkfekete betétek jól mutatnak, a kormány gombjain nem tűnnek a legszerencsésebbek az ujjlenyomatgyűjtés szempontjából.

2020 Golf R felni

A felkerült képeken láthatók R széria új Y-küllős kerekei láthatók még, amik kicsit sem próbálják rejtegetni a tekintélyes méretű lyuggatott féktárcsákat. A Golf R féknyerge kék festést kapott, amivel szinte kiugrik a fekete-ezüst felnik mögül, bár szerintem a rajta lévő R jelzés így egymagában simán felfestve kicsit túlságosan minimálnak tűnik.  Amikor először találkoztam az új R logóval, kifejezetten jónak tartottam a letisztult, szépen ívelt tipográfiát, de nekem valahogy a féknyergen magára hagyott árva motívum fura, lehet csak szoknom kell. Neked hogy tetszik az új Golf R és a legizgalmasabb széria típus jelzése, így a kész autón?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Videó az új Volkswagen Golf R-ről!
2017. április 26.
A Volkswagen Golf R Performance-csomagjában nem korlátozzák le az autó végsebességét elektronikusan, de csak mi, európaiak kaphatunk belőle
Melyik a leggyorsabb hatchback a vidéken?
2017. augusztus 29.
A teljesítmény harc a csapotthátúakat is elérte, elképesztő technológiákat zsúfolnak a kompakt kisautókba, de mégis melyik a leggyorsabb?

További hírek