Elon Musk már a világ 10. leggazdagabb embere

Közzétéve:
2020-07-15, 14:29

A Tesla vezérigazgatója közel 70 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

Közel 70 milliárd dollárra nőtt Elon Musk vagyona a Bloomberg Billionaires Index szerint. A Tesla vezérigazgatója ezzel bekerült a világ 10 leggazdagabb embere közé, olyan nagyágyúk társaságában, mint Jeff Bezos, az Amazon alapítója, Bill Gates a Microsoft egykori első embere, vagy éppen Szergej Brin, a Google egyik társtulajdonosa.

A 49 éves Musk a Tesla részvényeinek egyötödét birtokolja, valamint a SpaceX-nek ő a többségi tulajdonosa. Utóbbi vállalkozás 15 milliárd dollárt jelent az üzletember gigantikus vagyonából. A Tesla értékpapírok idén 269%-kal emelkedtek.

A Bloomberg listájának első tíz helyén heten a technológiai iparágat képviselik. Mike Novogratz, a világ egyik legtapasztaltabb befektetési szakértője szerint a tech-vállalatokat túlságosan magasra értékelik, a kis befektetőknek pedig még a tőzsdepiac összeomlása előtt ki kellene szállniuk a buliból.

„Irracionális történesek vannak a piacon. Tulajdonképpen egy buborékban vagyunk. A gazdaság megtorpant, lelassult, a koronavírus járvány még mindig nem ért véget, a technológiai piac mégis naponta új magasságokban szárnyal. Ez nem más, mint egy klasszikus spekulatív buborék” - mondta Novogratz a Bloomberg Televisionnek adott interjúban.

Musk és Buffet
Elon Musk a világ leggazdagabb emberei közé lépett elő

A legfrissebb Bloomberg index szerint a harmadik helyezett Bernard Arnault könyvelhette el a legnagyobb veszteséget az utóbbi időszakban, az ő vagyona 1,22 milliárd dollárral csökkent. Azért csak nem fogjuk elkezdeni sajnálni a világ harmadik leggazdagabb emberét, ugye?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Elon Musk
2020. június 08.
A városi személyszállítást reformálná meg Elon Musk.

További hírek