2019. május 04. | 22:33

A LiveWire névre hallgató kétkerekű akár 225 km megtételére is képes

Januárban már olvashattál róla az Alapjáraton, hogy a Harley-Davidson elektromos koncepciót mutatott be a Las Vegasban megrendezett CES alkalmával. A Harley-Davidson részéről Matt Levatich elnök-vezérigazható hangsúlyozta, a közlekedés fejlődése történelmi fordulópontnál tart, s a Harley sem szeretne lemaradni. 

Céljuk, hogy az elektromos közlekedés vezető vállalatává váljanak, ennek a stratégiának részeként készült a LiveWire elektormos motorkerékpár is. A koncepció gyártásba is kerül, mi több, az elektromos kétkerekű már Magyarországon is előrendelhető! Az első villanyos Harley-kat várhatóan 2019 őszén vehhetik át a megrendelők.

„Nagy izgalommal jelentjük be, hogy Európában is előrendelhető a LiveWire. Soha nem látott mértékű érdeklődés mutatkozik a modell iránt, és rengetegen akarják elsőként megkaparintani. Örömmel adjuk át az új LiveWire-t szerencsés tulajdonosaiknak még idén ősszel. A LiveWire a vállalat egy nagyon izgalmas új terméke és egy hihetetlen motorozási élményt jelent. Biztosak vagyunk abban, hogy a modell iránti igény messze felülmúlja a kezdeti kínálatunkat, így arra bátorítunk mindenkit, aki elsőként szeretne Európában ilyen motorkerékpár nyergében motorozni, hogy keresse fel minél előbb a legközelebbi hivatalos márkakereskedőt és foglalja le magának a modellt” - nyilatkozta Steve Lambert, a nemzetközi marketing igazgató.

A LiveWire 0-ról 100 km/h-s sebességre mindössze 3 másodperc alatt gyorsul fel, míg 100-ról 1,9 másodperc alatt éri el a 129 km/h-s tempót.

Az akkumulátor egy tölttéssel alapesetben 225 km megtételére képes, ám a gyártó megjegyzi, hogy ez a szám változhat a motorozási szokások, az időjárás és a felszereltségi körülmények függvényében. Az biztos, hogy városi furikázásra, vagy egy  kiruccanásra a fővárosból a Dunakanyarhoz tökéletesen alkalmas lesz a LiveWire. Ennél lényegesen hosszabb távok megtétele egy töltéssel ugyanakkor már necces lesz megtenni.

A LiveWire könnyű és fürge menetdinamikára lett tervezve. A kétkerekű és tulajdonosa közötti mobiltelefonos összeköttetést a H-D Connect szolgáltatás biztosítja. A Harley-Davidson alkalmazás képes arra, hogy emlékeztetőt küldjön motorápolással és szervizeléssel kapcsolatos határidőkről, valamint azt is képes megmutatni, hol parkol a LiveWire. Az összeköttetés nagy előnye, hogy jelzi, ha a motorkerékpárt elmozdítják.

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy rendelj egy LiveWire-t, akkor a Harley-Davidson hivatalos honlapján magyar nyelvű felületen keresztül adhatod le igényedet. Sajnos a rendszer nem tökéletes, így érdemes 1112-t begépelned a Márkakereskedők keresése rubrika alá. Így találatként az első a Neszmélyi köz 3 szám alatt található Harley-Davidson Budapest márkakereskedés lesz, erre kattintva ki is tudod választani. Innentől a személyes adataid kell megadnod, melyen felkereshet majd a Harley egy munkatársa. A végén jelöld be, hogy e-mail-ben, telefonon vagy postai küldeményben kérsz bővebb tájékoztatót. Az űrlap kitöltése még nem számít előrendelésnek, azt csak a foglaló letételével tudod megtenni.