2017. november 09. | 18:04

A legenda bemutatta legújabb mdelljét, ami a „Sport Glide” nevet kapta. Az új üdvöskét országúti cirkálásra tervezték a mérnökök, megjelenése igencsak agresszív.

Az új Harley Davidson Softail família egy újabb taggal bővült és előkelő helyet követel magának, tulajdonságai alapján erre minden esélye megvan.
  • Új típusú 43 mm-es fordított villák, kívül elhelyezkedő hátsó rugóstag előfeszítő
  • Milwaukee-Eight 107-V-twin motorblokk
  • Könnyen le és felszerelhető fejidom és oldaltáskák
  • Teljes LED világítás és tempomat
  • 3 különböző színnel lehet kapni: Vivid Black, Twisted Cherry, Silver Fortune
A Sport Glide a Softail motorok kilencedik és egyben legújabb tagja, az új technológia és stílus remek kombinációja. Továbbá a Harley Davidson 2027-ig 100 motort kíván prezentálni, ez a típus ennek a folyamatnak a legújabb darabja.
Harley Davidson Sport Glide: Sportos és klasszikus vonalak

A Harley-re jellemző stílusjegyeket megőrizte az új Sport Glide, ugyanakkor a forma és vonalvezetés modern és stílusos hatást kelt. A könnyű és erős Softail vázra épül, könnyen irányítható és dinamikus menetélményt nyújt. Az új Milwaukee motorblokknak köszönhetően biztonságosan és erőteljesen tudsz haladni, a nagy forgatónyomatéknak köszönhetően egy előzéskor magas fokú gyorsulásra képes. A Sport Glide különleges fejidom kialakítása úgy kezeli a menetszelet, hogy eltéríti a motoros mellkasáról, a fejet pedig turbulenciától mentes légáramban tartja. Ugyanakkor gyorsan és egyszerűen leszerelhető, ha nem kívánod használni. Van megoldás azon motorosok számára is, akik még magasabb fokú szélvédelmet szeretnél. A szabványos 1,5 hüvelykes szélvédőt 5,5 hüvelykes darabra cserélhető. Ez a hivatalos Harley Davidson motorkerékpár-tartozék kínálatában érhető el.
Harley Davidson Sport Glide: Impozáns és erőteljes

Megújultak az oldaldobozok is, merevek és zárhatók és új kagylóhéj-dizájnt kapott. A ki és bepakolás meglehetősen egyszerű, a motoron ülve is könnyen elérheted őket. Egy csillapító tartozék is segíti a fedelek nyitását. A nyeregtáskák is szintén másodpercek alatt lecsatolhatók a motorról, a mérnökök arra is figyeltek, hogy a rögzítési pontok nem feltűnőek. Az oldaldobozok teljes űrtartalma 25,5 liter. Lehetőséged van további csomagtér kialakítására is a háttámla-táska, csomagtartó vagy a Tour-Pak poggyásztartó felszerelésével. Ezek a tartozékok kifejezetten a Softail családhoz lettek fejlesztve. A le és felszerelés pofonegyszerű itt is a HoldFast rögzítőrendszernek köszönhetően. A motor ülése széles és kényelmes, a motoros méreteitől függetlenül nagyon kényelmes. Az ülés magassága 652,7 mm, a lábtartók előre lettek helyezve. A Daymaker LED fényszórót LED-es fényjelző veszi körül, kiegészítve ezzel a hátsó LED lámpát és a LED irányjelzőket. Az alapfelszereltséghez tartozik a kulcs nélküli gyújtás funkció, USB-s töltés, a Harley Davidson Smart Security rendszere.
Harley Davidson Sport Glide: Megújítva és erősítve

Az új, 43 mm-es fordított villák megfelelően biztosítják a motor első felfüggesztésének a merevségét és a pontos irányítását. Az egyoldalú lengéscsillapító rendszer és a beépített ABS gondoskodik a biztonságos fékezésről. A Sport Glide Mantis kerekeken gurul, elől 18 hüvelykes, hátul 16. Az abroncsok nagyteljesítményű 31-es Michlein Scorcher. A Sport Glide a legmodernebb központi rúgóstaggal van szerelve (monoshock rendszer) hátsó felfüggesztéssel rendelkezik, hidraulikus rugó előfeszítővel, ami kívül helyezkedik el. A jobb oldali fedél alatt található és egy forgatógombbal állítható be. A poggyász és a motoros súlyához optimálisan tudjuk beállítani a Sport Gilde rugózását.
Harley Davidson Sport Glide: Szép és könnyen levehető oldaltáskák

Az erőforrás közvetlen kapcsolatot létesít a motoros és az erőforrás között. A teljesen fekete Milwaukee-Eight 107-es Big Twin rendszer sima és erőteljes motorozást biztosít, alapjáraton kiküszöböli a primer rezgéseket. A 2IN1 kipufogórendszer az elnyújtott hátsó leömlőcsővel és a fekete színű kipufogódobbal igencsak sportos dizájnt kölcsönöz a Sport Glide modellnek. Azok a motorosok, akik még nagyobb teljesítményt szeretnének, a Harley-nél megtalálják a számításaikat. A motorkerékpár-tartozékok és -kiegészítők között felfedezhető a különböző Screamin’ Eagle Tuning rendszerek, a Stage I. Street Cannon kipufogódob és hozzá beállított légszűrő rendszertől a Stage IV. szintű 114 köbhüvelykes tuning konfigurációkig.
Harley Davidson Sport Glide: Monoshock rendszerű hátsó felfüggesztés

A Harley Davidson Sport Glide-ról két nyilatkozat, elsőként a fő tervezőtől, Dave Latz-tól:
A Sport Glide az új Softail platform lenyűgöző, dinamikus képességeit ötvözi olyan funkciókkal, amelyek a motort ingázásra és túrázásra egyaránt alkalmassá teszik. A gyári custom dizájn és kialakítás a ma elvárt teljesítmény biztosítása mellett modern megjelenést kölcsönöz a motornak.
A formatervezésért és dizájnért felelős alelnök, Brad Richards így fogalmazott:
A Sport Glide a Harley-Davidson dizájnjának népszerű jegyeit hordozza magán, modern kialakításban. A fejidomon például jól látható a Harley Davidson túramotorok ikonikus denevérszárny-légterelőjének hatása, de a kompaktabb, sportos vonalvezetés érdekében kicsit vissza lett vágva.  A Mantis kerekek a Harley-Davidson gyárából kikerült első meghatározott forgásirányú kerekek. A küllők a kerékagytól az abroncsig elnyúlnak, olyan hatást keltve, mintha akkor is mozgásban lennének, amikor a Sport Glide parkol.  A folyamatos haladás érzetét a fejidom és az oldaldobozok, sőt még a ferdére vágott kipufogóvég vonalvezetése is tovább erősíti.
Forrás: Harley Davidson Budapest