vasárnap - 2022. december 04.
3 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

„Elsodorta, majd át is hajtott a rolleresen egy autóbusz" - mondta a bíróságnak a mögöttük haladó biciklis

2022. november 22. | 10:14

A rolleres mögött haladt egy nő, aki a halálos balesetet végignézte és most a bíróságon mesélte el, mit is látott pontosan.

Még 2020 őszén történt egy halálos baleset Budapesten a fehérvári úton, amiben egy figyelmetlen buszsofőr hibájából meghalt egy 20 éves, koreai származású férfi. Rollerral érkezett szabályosan a biciklisávban, amikor a jobbra kanyarodó busz nem vette észre, így elsodorta.

A balesetben a rolleres beesett a busz jobb első kereke alá, a sofőr azonban nem vette észre, és miután tolta pár métert, áthajtott rajta. Ekkor jelezték neki, hogy álljon meg, de a férfi már a bal hátsó kerék és az aszfalt közé szorulva feküdt a jármű alatt. A sofőr azt mondta, hogy nem mert odébb állni, nehogy a férfi fején is áthajtson a másik kerekével.

Az egész esetet végignézte egy nő, aki biciklijével a férfi mögött haladt a bicikliúton. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai már a mentés előtt látták, hogy a férfinak az élettel nem összeegyeztethető sérülései vannak és életjelet nem ad, a szakszerű mentést megkezdték és kiemelték.

A történtek ellenére az elsőfokú bírósági tárgyaláson a buszsofőr és ügyvédje azt állítják, hogy a férfi a szakszerűtlen mentés miatt halt meg, a busz alatt még életben volt. Ezzel az indokkal fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, amiben felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Bár jelen helyzetben figyelmetlensége okán várhatóan a buszsofőr lesz a hibás fél, sokszor nem könnyítik meg a dolgukat Budapesten, erről pedig egy részletesebb videót is készítettünk:

Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!