Elszabadult emu szaladgált az autók között Csepelen

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-23, 07:57

Nem okozott nagy káoszt a közlekedésben az elkóborolt madár.

Szerdán arról értesítették a csepeli rendőröket, hogy egy emu szaladgál Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc úton (ami a városrész egyik legforgalmasabb útjának számít). A madár befogásában végül az egyenruhások is részt vettek.

Elszabadult emu szaladgál az úttesten Csepelen

Az emuról fotókat is csináltak az arrafelé közlekedő autósok, amelyek aztán felkerültek a Facebookra azzal a leírással, hogy az állat fennakadást okoz az adott útszakaszon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese ezzel szemben azt mondta a HVG-nek, hogy a madár nem okozott fennakadást a közlekedésben.

Az emu akkor ment le az úttestről, amikor a csepeli rendőrök kiértek a helyszínre (utána a kertes övezet irányába szaladt el). Az egyenruhások azonnal értesítették az állatmentőket, akik aztán be is fogták az elszabadult madarat egy helyszínen lévő férfi segítségével. Ezt követően az állatmentők elszállították az emut.

A magyar nyelvű Wikipédia szerint jelenleg az emu a világ második legnagyobb madara, magassága a 190 centimétert is elérheti, a súlya pedig 30-60 kilogramm. Az emu akár 50 km/óra sebességgel is tud futni a három ujjban végződő igen erőteljes lábainak és medenceizmainak köszönhetően.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek