Horrorisztikus kamiont fogtak a Fejér megyei rendőrök

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-16, 11:07

A sofőr ellen szabálysértési és büntető feljelentést tettek az egyenruhások.

Szabálytalanul és rendkívül balesetveszélyesen közlekedő kamiont szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Fejér megyében.

Horrorisztikus kamion az M7-es autópálya mellett

Az egyenruhások az M7-es autópálya Velencei pihenőjében ellenőriztek egy járműszerelvényt az 54 éves sofőrjével együtt 2020. július 14-én éjjel. Az intézkedés során hamar fény derült arra a tényre, hogy a tehergépjárműre felrakott Z jelű rendszám nem a forgalmi engedélyben szereplő gépjárműhöz tartozik. A kamion emellett nem rendelkezett érvényes menetlevéllel és a három jármű fuvarozását szállítási díj ellenében végezte.

Horrorisztikus kamion az M7-es autópálya mellett

Ha ez még nem lett volna elég, az igazoltatás során a rendőrök azt is megállapították, hogy az 54 éves kamionsofőr nem rendelkezik azokkal a hatósági engedélyekkel, amelyek elengedhetetlenek a fuvarozáshoz. A sofőr akkor került még nagyobb slamasztikába, amikor közölték vele, amit már amúgy is tudott: a rakományok rögzítése nem volt megfelelő. Legalább nem hajtottam gyorsan, mondhatta volna a járművezető, csakhogy a tachográf adatok arról árulkodtak, hogy a megengedett sebességet is sikerült túllépnie.

Horrorisztikus kamion az M7-es autópálya mellett

A rendőrök az ellenőrzés befejezését követően egyetértettek abban, hogy a helyszínen be kell vonni a járműszerelvény hatósági jelzéseit és a forgalmi engedélyét, így is tettek. A sofőr ellen pedig szabálysértési és büntető feljelentést tettek az egyenruhások az elkövetett jogsértések miatt.

Horrorisztikus kamion az M7-es autópálya mellett

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek