Több mint 50 kiló marihuánát szállított az M7-esen lekapcsolt kamion

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-15, 13:08

A kamion volánjánál egy 57 éves magyar férfi ült.

A rendőrök és a NAV-osok lecsaptak arra a magyar kamionsofőrre, aki olyan zsákokat is szállított az M7-es autópályán, amelyek tele voltak pakolva marihuánával.

Marihuána a kamionban

A magyar férfi által vezetett kamiont 2020. július 13-án, a hajnali órákban ellenőrizték a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei az M7-es autópálya sormási pihenőjében. A kamion átvizsgálása során kiderült, hogy a félpótkocsi oldalsó tároló rekeszeiben kábítószergyanús növényi törmeléket szállított a kamionsofőr.

Marihuána

A rejtekhelyekről aztán több mint 50 kilogramm – az előzetes szakértői vélemény alapján – marihuána került elő, melynek értéke több tízmillió forint a feketepiacon. A kamionsofőrt előállították, majd kihallgatták, utána pedig bűnügyi őrizetbe került. A nyomozók az 57 éves férfi letartóztatása mellett kardoskodtak, amelyet a bíróság 2020. július 14-én el is rendelt.

Marihuána

Büntetési tételek kábítószer birtoklása esetén

1 évtől öt évig terjedő szabadságvesztés az alapeset büntetési tétele, de a büntetés kettő és nyolc év között is lehet, ha a bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.

Jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása esetén öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel lehet kalkulálni. Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása esetén a büntetés mértéke öt évtől tizenöt évig tartó szabadságvesztés is lehet.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
Megtört Audi oldalról fotózva
2019. november 05.
Az üzletasszony 2016-ban bedrogozva gázolt el egy embert Zuglóban.

További hírek