Felkavaró videó az M7-es autópályán ámokfutó autósról

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-06-06, 10:56

Előkerült egy sokkoló videófelvétel az M7-esre forgalommal szemben felhajtó autósról, a baleset nem sokon múlott

Ismét megtörtént, aminek nem lenne szabad megtörténnie, néhány napja, 2019- június 4-én a délelőtti órákban egy autós a forgalommal szemben hajtott fel az M7-es autópályára. Az eset Székesfehérvár magasságában történt a Balaton irányába. A rendőrséghez azonnal záporozó bejelentések ellenére az elkövetőt nem sikerült kézre keríteni, csodával határos módon baj nem lett a dologból.

Most előkerült egy idegtépő videófelvétel, melyen látszik, ahogyan a szabályosan közlekedő autósok próbálnak kitérni a szabálytalankodó útjából. A tragédia elkerülését a lélekjelenlétüknek köszönhetik az autósok, látszik, hogy a videót rögzítő autós az utolsó pillanatban rántja el a kormányt és tér ki a forgalommal szemben, nagy sebességgel érkező autós elől:

Fogalmam sincs, mi játszódhat le ilyenkor annak a vezetőnek a fejében, aki képes ekkora szabálytalanságra. Az is elképzelhető, hogy nem volt tudatában a kihágásnak, a felhajtón (pontosabban az autópálya lehajtón, amin felment a pályára) nemes egyszerűséggel nem vette észre a behajtani tilos táblákat és mindvégig abban a hitben volt, hogy az ő sávjában jönnek szemben a szabálytalankodók.

De az is lehet, hogy a felhajtás pillanatában rájött a súlyos tévedésre, de úgy döntött, hogy a saját és mások életét kockáztatva, nagy tempóval elhajt a következő kijáratig lesz, ami lesz alapon. Akárhogy is történt, szerencse, hogy nem történt baleset. A videó alapján elképzelhető, hogy a rendőrségnek sikerül elkapnia a szabálytalankodó, feltehetően egy Hyundai i10 volánjánál ülő ámokfutót.

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek