2019. július 11. | 14:28

Összesen 21,5 millió darab készült a Volkswagen Beetle ikonikus első szériájából, az ezt követők kevésbé lettek népszerűek, így leállították a gyártást.

A VW első szériája 1938-ra datálható, az alapötlet egy olcsó népautó bevezetése volt, amely nagyon jól sikerült, így hihetetlenül népszerű volt. A második generáció jóval drágább és mégis fapados volt, így nem igazán fogta meg az embereket, de a gyár tisztességgel végigvitte a szériát. A 2011-ben érkezett harmadik generáció vonzóbb és praktikusabb volt, az elvakult hívőkön kívül nem mozgatott meg nagyobb tömegeket.

A Final Editionből hihetetlenül kevés fogyott, az utolsó két generáció összes eladása nem érte el az ősbogár számainak tizedét sem. Tegnap legurult az utolsó különleges kiadású Beetle a mexikói gyártósorról. A cég visszaesett eladási mutatókkal és a piac igényeinek változásával indokolta. Inkább a családi és az elektromos autókra fordítanának nagyobb erőforrásokat.

"Lehetetlen elképzelni, hogy hol lenne a Volkswagen a bogár nélkül" - mondta Scott Keogh, a Volkswagen Group of America elnök-vezérigazgatója.

  • Címkék: