2022. október 12. | 09:02

A férfinak elzárva kellett volna lennie ahelyett, hogy több balesetet is okozott a fővárosban.

Október 6-án egy férfi közlekedett autójával Budapesten a Béke utcában, amikor sávváltásnál meglökött egy robogóst. Ő visszarántotta a kormányt, de a motoros kisodródott és egy parkolásgátló oszlopnak csapódott. Szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta, viszont a férfi lassítás nélkül tovább hajtott, ezzel megvalósítva a segítségnyújtás elmulasztását.

Forrás: Police.hu

Nem sokkal később a Hungária körúton egy szegélyen felpattanva felugratott az útelválasztó füves területre, ahol kidöntött egy táblatartó állványt, majd felborult. Innen már nem tudott tovább menni, a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba a 37 éves férfit. A baleset után megszondáztatták és bűncselekményi értéket mutatott a műszer, de volt más is a számlájára írva.

Az ittas vezetés, ittasan baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása mellett kiderült, hogy a férfi ellen elfogató parancs volt érvényben testi sértés miatt, de a Bicskei Rendőrkapitányság is szabálysértési eljárás kapcsán büntetés-végrehajtási intézetbe való elzárását rendelte el, amit a férfi nem kezdett meg.

A férfi jelenleg kórházban van és állapotba miatt a kihallgatását egyelőre nem kezdik meg. Az általa okozott baleseteket a XIII. kerületi rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják.

Police.hu