Ausztráliában elsőként nyílik lehetősége arra a gépjármű-tulajodonosoknak, hogy emojit kérjenek a rendszámtáblájukra. Az északkeleten található Queensland tagállamban olyan rendeletet hoztak, mely szerint azok, akik hajlandóak kifizetni 475 ausztrál dollár felárat (átszámítva 95 ezer forintot), azok egy emojit is kapnak a rendszámtáblájukra.

Egyelőre öt pozitív töltetű hangulatjel közül választhatnak azok, akik e különös módon szeretnék felhívni magukra a figyelmet. A klasszikus mosolygós szmájli mellett kérhető hangosan nevető, kacsintó, napszemüveges vagy szívecskés szemű emoji is.

Queenslandben a két szám és három betű kombinációja mellé egy emoji is kérhető
Queenslandben a két szám és három betű kombinációja mellé egy emoji is kérhető némi felárért cserébe

Az emojik csupán dekorációnak fognak azonban számítani, azaz ha valaki szeretné bármi okból felíri valakinek a rendszámát, az emojit nem lesz szükséges megjegyezni. A queenslandi autóklub (RACQ) nem élt kifogással az új rendelettel szemben, mivel már eddig is elfogadott volt, hogy a helyiek a kedvenc csapatuk logóját ragasztották a rendszámtáblájukra.

A közösségi médiában különféleképpen reagáltak az emberek a hírre, volt, aki lelkesedésének adott hangot, míg mások ironikusan vagy megvetően fogadták a hírt. Arról nem szól a fáma, hogy ezt szövegesen, vagy netán emoji formájában tették.

Néhányan kevesellték a szóban forgó öt emojit, a legtöbben a nevető, kétértelmű barna emojit hiányolták a palettáról, melyet sokan lágyan tekergő barna fagyiként aposztrofálnak, a legtöbb ember azonban "kaka emojiként" emlegetik, ez utóbbi formában hivatkozik rá az online emoji szótár is.

emoji Legyél te is Emoji-szakértő!

Mi az Alapjáratnál szeretjük az emojikat, és gyakran használjuk is őket. Segítenek átadni érzelmeket, amiket pusztán szöveges úton nem lehet. Az emojik mindezen felül segítenek abban, hogy több személy keresse fel a weboldalad. Egy kutatás kimutatta, hogy akár 241%-kal megnövelheted az átkattintási arányt egy hirdetésről. Érdekesen hangzik, nem?

Ha rendelkezel üzleti vagy privát közösségi oldallal, és szeretnéd megtanulni, hol, mikor és milyen emojikat érdemes használnod, akkor jó helyen jársz!

5 részes Emoji-mesterkurzust indítunk, mely során a következő területeket fedjük le:

  • Emojik használata a Facebookon
  • Emojik használata az Instagramon
  • Emojik használata a YouTube-on
  • Emojik használata hírlevélben
  • Emojik használata a weboldalon

A kurzusokat online, videós-képzés formában indítjuk, így bármikor megnézheted, sőt, akár vissza is nézheted őket. Az egyes kurzusokat egyesével, vagy csomagban is megvásárolhatod. Egy-egy kurzus ára 3 990 forint, míg ha az összeset megrendeled, kedvezményesen 14 990 forintért a tiéd lehet mind.

Regisztrálj 2019. március 21-én 23:59-ig, így további 5% kedvezményre tehetsz szert!