Épül a szupertank: már ajtaja is van a lánctalpas Bentley-nek

Kiss Márton újságíró
Frissítve:
2019-06-25, 13:53

Ennek a járműnek nem tanácsos az útjába állni.

Oroszországban szinte bármi megtörténhet, egy lelkes autótulajdonos például a fejébe vette, hogy szupertankot épít a luxuskocsijából. Az egész sztori onnan indult, hogy a tulaj által megvásárolt Bentley Continental GT-nek tönkrement a motorja, ezt követően ültették a kasztnit lánctalpakra.

Durván átalakítottak Bentley Continental GT-t Oroszországban

A következő lépcsőfok során a tizenkét hengeres motor helyére bekerült egy 4,3 literes V8-as erőforrás, mostanra pedig sikerült mindkét oldalra egy-egy ajtót is felszerelni. Az ajtókba pedig hangelnyelő anyag és elektronika is be lett szerelve.

Az Ultratank néven futó járműnek azonban még mindig van egy nagy hiányossága, nevezetesen az, hogy fékpedálokat nem tud nyomkodni a sofőr.  Ez azt jelenti, hogy nagyon óvatosan kell bánni a gázzal, különben egy szakadék mélyén végezheti az átalakított Bentley. A végső cél egyébként az, hogy a különleges  gép elérje a 100 kilométer/órás végsebességet.

Kapcsolódó írások

Bentley Continental GT Convertible
2018. november 28.
Bemutatták az új Bentley Continental GT-t, amely tetejét félúton elhagyva, cabrio formátumban érkezett
Irányt vált a Bentley
2017. augusztus 31.
Lehet, hogy a brit luxusautómárkánál nem az lesz a legfontosabb, hogy mekkora végsebességet tudnak majd az autóik, hanem mást helyeznek majd előtérbe?

További hírek