Szemrevaló falat az új Bentley Continental GT!

Közzétéve:
2018-11-28, 14:26

Bemutatták az új Bentley Continental GT-t, amely tetejét félúton elhagyva, cabrio formátumban érkezett

A Bentley Continental GT azon luxuskategóriás járművek egyike, amilyenem valószínűleg sosem lesz. Mindenesetre azért elnézegetném ezt a tető nélküli fenevadat a 2018 végén nyíló budapesti Bentley szalonban!

Bentley Continental GT Convertible oldalról

Korábban magam sem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e az angol gyártó által teljes mértékben átszabott formaterv, melyet kicsivel több, mint egy éve a Continental GT új generációjának szánt, de végül mégis elnyerték tetszésemet az ovális alakot formáló hátsó lámpatestek és a hozzá illő króm kipufogóvégek.

2014 Bentley Continental GT Convertible

Bentley Continental GT Convertible hátulja

A jármű karosszériáját a vászontető miatt igyekeztek valamivel merevebbre készíteni, a skót gyapjúszövetből készült fedél menet közben akár 50 km/h-s sebességig 19 másodperc alatt nyitható, illetve zárható. A Continental GT előkelőbb, vászontetős kivitele összességében 2,4 tonnát nyom, így, bár valószínűleg nem ezt tippelnéd, 200 kilogrammal nehezebb a kupé verziónál.

Erőforrását a kupétól kölcsönözve egy 6,0 literes turbós W12-es egység képviseli, mely mintegy 630 lóerő teljesítésére és 900 Nm-es nyomaték leadására képes. A blokkhoz egy nyolcfokozatú duplakuplungos automata váltót kapcsoltak.

Bentley Continental GT Convertible eleje

A hízókúra ellenére a Bentley Continental GT Convertible is képes hozni a 333 km/h-s végsebességet, továbbá gyorsulását tekintve sem produkál sokkal rosszabb időt a kupénál, a nullszázat ugyanis 3,7 másodperc alatt futja.

A grandiózus jármű csomagterébe 235 liternyi holmit lehet pakolni, ez az a maximális mennyiség, amit a 21, illetve 22 colos méretben kérhető kerekek el tudnak „cipelni”.

Bentley Continental GT Convertible beltér

A Bentley a kupé által már jól ismert enteriőrrel látta el az autót. Az alapfelszereltség részét képezi egy 650 W-os hangrendszer, melyhez némi ráfizetéssel egy 1 500 W-os változat is kérhető, 16 hangszóróval. A központi kijelző 12,3 coll méretben áll a vezető rendelkezésére, aki egy gombnyomással képes lehet elérni a luxusjármű által kínált legfőbb funkciókat.

Az ülések és a kormány ahogy eddig, úgy ezúttal is fűthető, továbbá elérhetővé tettek egy új nyakmelegítő rendszert, valamint a kartámaszok sem hagynak hidegen bizonyos végtagokat.

Bentley Continental GT Convertible erőforrás

A luxusmodell forgalmazását előreláthatólag 2019 elején kezdi a gyártó, a borsos árak függvényében pedig a Continental GT Coupé nagyjából 65 millió forintos alapárával érdemes kalkulálni. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Irányt vált a Bentley
2017. augusztus 31.
Lehet, hogy a brit luxusautómárkánál nem az lesz a legfontosabb, hogy mekkora végsebességet tudnak majd az autóik, hanem mást helyeznek majd előtérbe?
Bentley Bentayga
2018. október 04.
A több mint 95 éve luxusautó-gyártással foglalkozó brit vállalat nagyjából két éve még úgy érezte, nem késő beszállnia a dízel buliba. Dízeles erőforrást fejlesztettek a Bentayga számára, ami mostanra kudarcot vallott.  

További hírek