Irányt vált a Bentley

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Lehet, hogy a brit luxusautómárkánál nem az lesz a legfontosabb, hogy mekkora végsebességet tudnak majd az autóik, hanem mást helyeznek majd előtérbe?

Bár a márka mindig is arra törekedett, hogy nagy végsebességgel rendelkező autókat gyártson, Wolfgang Dürheimer, a Bentley vezérigazgatója úgy hiszi, megváltoztak a vásárlóik prioritásai az autóikat illetően.

„Korábban kritikus rész volt az értékesítés szempontjából, hogy 320 km/h-t tudjon az autó. De a jövőben, elképzelhetőnek tartom, ha csupán egypár autónk lesz képes elérni ezt a hihetetlen sebességet, leválthatjuk ezt más szempontokra, például jobb minőségű felfüggesztésre, vagy éppen zéró emisszióra és tiszta levegőre.”

„A teljesítmény nagyon mást jelenthet majd, mint ahogy ma látjuk.”

Érkezik a 3. generációs Bentley Continental GT

Az új, harmadik generációs Bentley Continental GT egyszerre őrzi a Bentley-s vonalakat, mégis újszerűnek hat

Dürheimer nem mondott semmit azzal kapcsolatban, mikor fog ez a szemléletváltás végbemenni a Bentleynél, de ahogy mondta:

„A vásárlók ritkán tudják előre, mit szeretnének. Általában meg kell mutatnod nekik. Kínában például már most a levegő minősége jobban érdekli az embereket, mint hogy mi a végsebesség.”

Dürheimer a jövő villamosított Bentley-eivel kapcsolatban elmondta, szerinte mindig kelendőek lesznek a márkát kedvelők számára:

„Érzelmekről beszélünk, amit egy autó kivált – és öt érzékszervünk van, hogy élvezzük őket. Egy gyors autó mindig izgalmas látvány lesz. Az érzékeinket mindig stimulálni fogja egy autó.”

más lesz a fontos ezentúl a Bentleynél

A Bentlynek gondolnia kell a jövőre, Kínában már most fontosabb a tiszta levegő, minthogy mennyivel megy az autó

„Az ízlés megváltozott: régebben Castrol R-t, ma már mást kérnek az autók. Ugyanez igaz a szagra is. És ott van a hang: teljesen más lesz egy elektromos autóval, de ahogy a csönd majd megtestesíti a maga luxusát, úgy a többi érzéket is kiélesíti. Extrém optimista vagyok a jövővel kapcsolatban.”

Hogy a Bentley nagy változások előtt áll, mi sem jelzi jobban, minthogy a márka legjobban fogyó modelljéből, a Continental GT-ből a harmadik generáció fog bemutatkozni a Frankfurti Autószalonon szeptemberben.

Nem a végsebesség lesz ezentúl a fontos a Bentleynél

Az új Bentley Continental GT hiába lett karcsúbb, még mindig súlyos, 2.250 kg-mot nyom

A W12-es duplaturbós 6.0 literes motor 635 lóerőt é 900 Nm-t fog produkálni, a nyolcsebességes automata váltóval pedig 3,7 másodperc alatt gyorsul a 2.2 tonnás monstrum.

Forrás:

Autocar

További autós hírek

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Halálos vadbaleset történt a 73-as úton, egy közel 200 kilós szarvas lerúgta a motorról a sofőrt és az utasát vasárnap…

A francia városban erősen esett az eső, az autós pedig a rossz látási viszonyok között vakon követte a GPS-t. Amikor…

Fájdalmas jelenetet rögzített egyik olvasónk fedélzeti kamerája tegnap. A Népszínház utcáról a József körútra szeretett volna a teherautó és a…

Kapcsolódó írások

Bentley Continental GT Convertible
2018. november 28.
Bemutatták az új Bentley Continental GT-t, amely tetejét félúton elhagyva, cabrio formátumban érkezett
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be