Bár a márka mindig is arra törekedett, hogy nagy végsebességgel rendelkező autókat gyártson, Wolfgang Dürheimer, a Bentley vezérigazgatója úgy hiszi, megváltoztak a vásárlóik prioritásai az autóikat illetően.

„Korábban kritikus rész volt az értékesítés szempontjából, hogy 320 km/h-t tudjon az autó. De a jövőben, elképzelhetőnek tartom, ha csupán egypár autónk lesz képes elérni ezt a hihetetlen sebességet, leválthatjuk ezt más szempontokra, például jobb minőségű felfüggesztésre, vagy éppen zéró emisszióra és tiszta levegőre.”

„A teljesítmény nagyon mást jelenthet majd, mint ahogy ma látjuk.”

Érkezik a 3. generációs Bentley Continental GT

Az új, harmadik generációs Bentley Continental GT egyszerre őrzi a Bentley-s vonalakat, mégis újszerűnek hat

Dürheimer nem mondott semmit azzal kapcsolatban, mikor fog ez a szemléletváltás végbemenni a Bentleynél, de ahogy mondta:

„A vásárlók ritkán tudják előre, mit szeretnének. Általában meg kell mutatnod nekik. Kínában például már most a levegő minősége jobban érdekli az embereket, mint hogy mi a végsebesség.”

Dürheimer a jövő villamosított Bentley-eivel kapcsolatban elmondta, szerinte mindig kelendőek lesznek a márkát kedvelők számára:

„Érzelmekről beszélünk, amit egy autó kivált – és öt érzékszervünk van, hogy élvezzük őket. Egy gyors autó mindig izgalmas látvány lesz. Az érzékeinket mindig stimulálni fogja egy autó.”

más lesz a fontos ezentúl a Bentleynél

A Bentlynek gondolnia kell a jövőre, Kínában már most fontosabb a tiszta levegő, minthogy mennyivel megy az autó

„Az ízlés megváltozott: régebben Castrol R-t, ma már mást kérnek az autók. Ugyanez igaz a szagra is. És ott van a hang: teljesen más lesz egy elektromos autóval, de ahogy a csönd majd megtestesíti a maga luxusát, úgy a többi érzéket is kiélesíti. Extrém optimista vagyok a jövővel kapcsolatban.”

Hogy a Bentley nagy változások előtt áll, mi sem jelzi jobban, minthogy a márka legjobban fogyó modelljéből, a Continental GT-ből a harmadik generáció fog bemutatkozni a Frankfurti Autószalonon szeptemberben.

Nem a végsebesség lesz ezentúl a fontos a Bentleynél

Az új Bentley Continental GT hiába lett karcsúbb, még mindig súlyos, 2.250 kg-mot nyom

A W12-es duplaturbós 6.0 literes motor 635 lóerőt é 900 Nm-t fog produkálni, a nyolcsebességes automata váltóval pedig 3,7 másodperc alatt gyorsul a 2.2 tonnás monstrum.

Forrás:

Autocar