Magyar szempontból igen fontos és érdekes változásra hívta fel a villanyautósok figyelmét az Emulsifide nevű felhasználó a Redditen: a Tesla által kiadott 2021.24-es frissítés az orosz és román mellett a magyar nyelvet is tartalmazza.

Tesla operációs rendszer

A Tesla az új frissítési csomagot általában nem egyszerre küldi ki az összes autóra, de előbb utóbb az összes kocsijában megjelenik az anyanyelvünk. A MAH Zrt. jóvoltából a hír készültekor épp volt egy Model 3 a szerkesztőségünkben, ám erre még nem érkezett meg ez a frissítés, így nem tudtuk kipróbálni a magyar nyelvet rajta. Az autó operációs rendszere a román és orosz nyelvet is megkapta most, tehát a jövőben opcionálisan azok is választhatók lesznek.

A nyelvi csomag bővítése mellett más újdonságot is tartalmaz a Tesla aktuális szoftverfrissítése, az elektromos autókban a Netflix és a Youtube mellett ezentúl a Disney+ streaming szolgáltatás is elérhető lesz. Szintén újdonság az úgynevezett Car Wash mód, ami autómosó-kompatibilissé teszi Teslákat. Mostantól kikapcsolható a külső tükrök automatikus sötétítése, valamint beállítható, hogy a beépített fedélzeti kamera baleset észlelésekor automatikusan elmentse a felvételt.

Tesla operációs rendszer

A képernyőn lévő akkumulátor ikon melletti értékre koppintva mostantól azt is kérhetjük az autótól, hogy százalékban írja ki a fennmaradó hatótávot, de a kocsi a hátralévő kilométerek becsült számát is képes lesz megjeleníteni, ha úgy kívánjuk. Ezeken felül beállíthatjuk azt is, hogy vezetés közben is aktív maradjon a WiFi kapcsolat.