Évfordulós kiadás készült az MX-5-ből

Közzétéve:
2019-02-11, 16:22

Az MX-5 30. születésnapjára különleges kiadással készült a Mazda

1989-ben a Chicago Autószalonon mutatkozott be az eredeti Miata az "NA", amellyel a világ legsikeresebb kétüléses autójának története kezdődött. 30 évvel később a Mazda ugyanezen a kiállításon mutatja be az évfordulóra készített modellt is, amelyből csupán 3 000 darab készül és ebből 500 az Egyesült Államokban marad, a fennmaradó példányok pedig a világ más országaiba kerülnek majd.

A jelenlegi paletta mind a két változatából, az ND-ből és az NDRF-ből is készül "30th Anniversary Edition", ezek kérhetők vászon- és keménytetős kivitelben is. A Racing Orange fényezésnek, a narancs színű féknyergeknek és a Rays 10 küllős kovácsolt alufelnijeinek köszönhetően garantáltan kitűnik majd a tömegből. A narancs árnyalat az utastérben is visszaköszön a díszítésekben, az ajtópaneleken és az öltésekben.

Mazda MX-5 ND 30th Anniversary Edition oldalról fotózva

A limitált kiadás nem csak spéci felnikből és a narancs fényezésből áll, hanem a Grand Touring felszereltség is dukál hozzá. Ez többek közt az esőérzékelős ablaktörlőt, a távolsági fényszóróasszisztenst, az automata klímát, a műszerfalba épített navigációs rendszert, az Android Autót illetve az Apple CarPlayt foglalja magában.

Az MX-5 sokak számára a sportossága miatt is vonzó, ezért Recaro sportüléseket és Brembo féknyergeket kapott. Ha hatsebességes manuális váltóval rendeled (bár extraként hatsebességes automatát is választhatsz) akkor kapsz még hozzá Billstein lengéscsillapítókat is. A jelenleg futó szériákba rendelhető legerősebb erőforrással látják el a 30th Anniversary Editiont, amely egy 2 literes, négyhengeres, 181 lóerős motort takar.

Mazda MX-5 NDRF 30th Anniversary Edition naplementében hátulról fotózva

A Miata kiválóan szimbolizálja a Mazda saját filozófiáját a “Jinba Ittai-t” , amely szabad fordításban annyit tesz, hogy a "ló és lovas egysége", ez az autó lényege a kezdetektől fogva és ennek a fáradhatatlan törekvésnek a gyümölcse felelhető az összes generációban és a gyártó többi modelljében is. 

„A Miata rajongói valóban figyelemre méltóak és alázatosak, ezt mutatja a roadsterünk iránti rajongásuk és odaadásuk. Tiszteljük a fontos embereket, a rajongókat, mert részesei az MX-5 hihetetlen történetének" - mondta Masahiro Moro, a Mazda North American Operations elnök-vezérigazgatója.

Az ND évfordulós kiadásáért 34 995 dollárt, vagyis majdnem 10 millió forintot kell kicsengetned, az RF ennél kicsit drágább, de szerintem megéri.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mazda MX-5 szezonnyitó 2019
2019. április 05.
Több szempontból is fantasztikus, élményekkel teli hétvége volt a március utolsója, mely főként a kis játékos roadstereknek kedvezett
Így nyitották a 2018-as évet a Miatások
2018. április 04.
A Magyar MX-5 Klub Szezonnyitó találkozóján jártam, sok szép Macudát láttam.

További hírek