2024. május 26. | 10:06

A Magyar Közút nemrég osztott meg egy videót, amiben az autósok simán figyelmen kívül hagyják a piros lámpát egy félpályás útzárnál.

Bosszantó dolog egy útfelújítás miatt a félpályás útzár, de ilyenkor arra kell gondolni, hogy rövidesen finom, sima aszfalton autózhatok majd. Persze van, aki ezt képtelen kivárni, az útzár és a piros lámpa ellenére behajt oda, ahonnan csak szemből jöhetnek. Két ilyen esetről osztott meg most videót a Magyar Közút.

Az első videón a sorban álló közutas fedélzeti kamerája vette fel azt az autóst, aki nagy sebességgel megkerülve a sort átrongyolt a piroson, végig a félpályás útlezáráson. Könnyű volt felismerni a magasröptű feliratról a hátsó szélvédőjén (Ez dízel te k*rva). Innen derült ki, hogy a település másik végén még egy félpályás lezárást került ki hasonló módszerrel, csak itt meg kellett állnia egy másodpercre, mert jöttek szembe is. Példáját követte még egy hasonlóan szituált autós.

A Közútnál azt mondják, hogy a kivitelező szerint ez nem egyedi eset, napjában többször is előfordul és eddig csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. Az érintett patosfai szakasz 2,4 kilométeres hosszon újul meg, már csak mellékmunkálatok miatt lehet forgalomkorlátozás.