Ez a V8-as furgon igazi Szupercsapat-rajongóknak való!

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-12-18, 14:04

Az 1979-es évjáratú jármű az USA-t és Kanadát is körbeturnézta az elmúlt évtizedekben.

A szupercsapat (The A-Team) amerikai televíziós akciófilm-sorozat egy csapásra világhíressé tette a GMC furgonját, az évek alatt számtalan olyan replika-modellt készült a rajongók jóvoltából, melyek megszólalásig hasonlítottak a Vandurára. A most eladásra kínált gyári példány ugyan nem tűnt fel a sorozatban, de a maga nemében így is különlegesnek számít.

GMC Vandura szemből

Az árverésre kerülő furgon ugyan nem szerepelt az ikonikus tévéműsorban, de egyike azoknak a hivatalos engedéllyel rendelkező modelleknek (6 darab van belőlük), melyeket a sorozat népszerűsítésére használtak az Egyesült Államokban és Kanadában.

GMC Vandura hátulról

GMC Vandura oldalról

A képeken látható furgont 1979-ben gyártották, majd négy évvel később, 1983-ban került sor az átalakítására, akkor nyerte el a végleges külcsínét. A furgon utastere is üvölt arról, hogy a sorozat promózására szánták a gépjárművet a showrunnerek, a CB-rádió és a replika-fegyverek is erre utalnak. A kilométer-számláló azt mutatja, hogy a járgány összesen 90 297 mérföldet, vagyis 145 319 kilométert tett meg az elmúlt 41 évben.

Replika-fegyverekkel feldíszített GMC Vandura utastere

A specifikációkról nem adtak közzé részletes tájékoztatást, de a hírek szerint a kisteherautó meghajtásáról egy 5,7 literes, V8-as motor gondoskodik. A jármű feltehetően egy három- vagy négyfokozatú automata váltóval van felszerelve. A furgont január 23-án árverezik el, a bevételek a J. Kruse Oktatási Központ javát szolgálják.

Kapcsolódó írások

Furgonba betuszkolt BMW hátulról
2019. december 18.
Ezt nem a cikk szerzője, hanem a cikkben szereplő videó készítője dúdolgatta.
Porsche Taycan Art Car
2021. március 04.
A befolyt összeget jótékony célra fordítja a német autógyártó.

További hírek