Ezek Magyarország legveszélyesebb útszakaszai

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-18, 14:32

Közel 200 baleseti gócpontot számolt össze a Magyar Közút.

Monstre kutató-elemző munkát végzett a Magyar Közút Zrt. (MK) a közelmúltban. A társaság a 2017 eleje és a 2019 vége között rögzített közúti baleseti statisztikák alapján feltárta és sorba rakta Magyarország 30 ezer kilométernyi közúthálózatának leginkább problémás szakaszait. A közútkezelő összesen 168 darab baleseti góchelyet rendezett sorrendbe, írta meg a Vezess.

Autóroncs az út szélén
Kép forrása: Police.hu

A Magyar Közút értelmezésében baleseti góchelynek számít az olyan útszakasz, ahol a balesetek száma szerint „valamilyen probléma van a közút geometriai kialakításával, az érvényben levő forgalomszabályozással (közúti jelzésekkel), vagy az út környezetével”.

„Rendszeres forgalombiztonsági vizsgálatok alapján társaságunk a kezelésünkben lévő közúthálózaton azonosítja a magas baleseti kockázatú rövid útszakaszokat, azaz baleseti góchelyeket. Feltárjuk a kialakult helyzet okát és meghatározzuk, hogy milyen beavatkozással csökkenthető az adott helyszín baleseti kockázata” – olvasható az MK által megfogalmazott szövegben.

A nem túl előkelő listát a 82-es út egyik szakasza vezeti, majd egy különösen sok súlyos balesetet eredményező, külterületi út következik Komárom megyéből, ami az M7-es egyik részét előzi meg. A közútkezelő beszámolója szerint a 168 helyből külterületen jellemzően csomópont és éles kanyarok okozzák a legtöbb bajt, ugyanez lakott területen belül a különféle útkereszteződésekre igaz.

„A legveszélyesebb góchelyeken már megtörténtek a beavatkozások, illetve a nagyobb volumenű átépítésekhez szükséges tervezési munkákat is előkészítettük” – közölte a társaság a Vezessel.

 Most pedig következzen a legproblémásabb magyar útszakaszokat felsoroló listára:

Legproblémásabb magyar útszakaszok listába szedve

Legproblémásabb magyar útszakaszok listába szedve
Képek forrása: Vezess

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Vezess

Police.hu

Kapcsolódó írások

útjavítás
2020. március 23.
Április közepéig felfüggesztik a munkálatokat.
Forgalomkorlátozás az M7-esen
2021. március 19.
A fejlesztés során a felhasználók véleményét is figyelembe vették a szakemberek.

További hírek