2019. május 28. | 09:32

A Volkswagen rátesz még egy lapáttal a családvédelmi program keretében igényelhető támogatásra

Biztosan sok helyen olvastad már, de csak hogy tiszta legyen: a minimum 3 gyermeket nevelő családok vagy az egy szülős nagycsaládok 2019. július 1-től 2022. december 31-ig igényelhetnek támogatást az Államkincstárnál és a Kormányablakokban új, legalább hétszemélyes személygépjárművek vásárlásához akár 2,5 millió forint összegben, ami maximum a jármű bruttó vételárának felét teheti ki. A támogatás vissza nem térítendő, a megvásárolt jármű 3 évig nem értékesíthető. Ezt a kedvezmény most további másfél millió forintos kedvezménnyel toldja meg a Volkswagen, íme a lista miből lehet szemezgetni!

A Volkswagen Touran alapkivitelben öt teljes értékű üléssel kapható, de rendelhető harmadik üléssorral, ez és a második üléssor minden ülésén található ISOFIX rögzítési pont, így akár öt gyermekülés is biztonságosan elhelyezhető benne. Az akcióban érintett Comfortline és Highline kivitelű modellekhez alapból jár az aktív sebességtartó automatika és a Front Assist. Rendelhető hozzá a családi csomag a harmadik üléssorral, oldallégzsákokkal a hátsó üléseken, Family csomaggal. Ezekkel az extrákkal a Volkswagen másfél millió forintnyi kedvezményt biztosít, motormegkötés nélkül, legyen tehát szó benzines és dízel erőforrásról, az 1.5 literes TSI-vel, 6 fokozatú kézi váltóval 8 186 330 forinttól indul az ára.

A Volkswagen Sharan klasszikus egyterűként van jelen a palettán, harmadik üléssorral, ISOFIX-ekkel, elektromos tolóajtókkal az egyik legjobb választás, már ha a Comfortline felszereltségben, az 1.4 literes TSI-vel hajlandó vagy érte kiadni a 10 805 000 forintot. Viszont, ha van egy kis eszed, akkor a 2.0 literes TDI-vel kéred, ami már 12 millió forint felett kezdődik. Nagycsaládos csomagban az emelt felszereltségű autó árából kerül levonásra a 4 millió forintos összkedvezmény, ezért is írtam Comfortline-t és nem a Trendline-t.

A Volkswagen Tiguan Allspace a népszerű SUV kategóriában kínál 7 személy számára alternatívát. A VW nagycsaládos ajánlata a Comfortline és a Highline modellek szériafelszereltsége mellett tartalmazza a hétszemélyes kivitelt és az Easy Open csomagot. Az Allspace vételárából az állami támogatás felett további másfél millió forint kedvezmény jár, így, ha a 4 millió forintot levonjuk az 1.5 TSI-vel szerelt Allspace árából, akkor a legjobb esetben kicsivel több, mint 6 000 000 forintért már hazavihetsz egyet.

Ezeken kívül a Caddy, Caddy Maxi, Multivan és a Caravelle modellek is szóba jöhetnek. Ha a legolcsóbbnál maradunk ismét, akkor elmondható, hogy a Caddy indulóára 3 349 000 forinttól indul 7 személyes verzióban. A Caddy Maxi Trendline 1.4 literes, 130 lóerős benzines motorral az állami támogatással együtt 3 999 000 forinttól elérhető, ez az ár a támogatás 2,5 millió forintos összege felett további 1,387 millió forintos kedvezményt jelent az alapárhoz képest.

További infó: www.allamitamogatas.vwh.hu