2022. január 17. | 09:06

Az ittas vezetésen kapott sofőrök sem ússzák meg kevesebbel.

A MOL Limo valamennyi kocsijára köt CASCO-biztosítást, a szolgáltató emellett jelentős kötbéremelést hajt vége. Ez annyit tesz, hogy mostantól jó sokkal kell beszállnia annak az illetőnek a javíttatás finanszírozásába, aki kárt tesz az autóban. A bódult állapotban történő vezetés is sokba kerül a delikvensnek, értelemszerűen tetten érés esetén.

Az általános szerződési feltételek módosításával új helyzet áll elő a cégnél, 2022. január 19-től az esetlegesen balesetet okozó limós sofőrnek a teljes kárösszeg 10 százalékát, de minimum 300 ezer forintot kell kifizetnie az ÁSZF szerint. Hozzátették, hogy a járművezetőre terhelt összeg nem haladhatja meg a komplett kárösszeg mértékét. Ez jelentős áremelkedésnek számít, a jelenlegi szabályok értelmében cascós káresemény esetén a limós sofőröknek szintén 10 százalékot, de minimálisan „csak” 100 ezer forintot kell elutalniuk az autómegosztó szolgáltatónak.

Szerdától annak is többet kell fizetnie, akiről kiderül, hogy ittasan vagy más tudatmódosító szer hatása alatt furikázott MOL Limóval: ilyen esetekben a büntetési tétel 50 ezerről szintén 300 ezer forintra ugrik. Ugyanez vonatkozik azokra, akik olyannak adják át a volánt, aki nem vezetheti a kölcsönautót.

Közleményében a szolgáltató azt írta, azért emel jelentős mértékben a kötbér tételein, hogy kiszűrje a legproblémásabb eseteket, vagyis elejét akarja venni a baleseteknek. A MOL Limo csapata kifejezte abbéli reményét, hogy senkitől sem kell majd ilyen sok pénzt beszednie, amire talán van is némi esély, hiszen ezek a büntetési összegek elrettentő erővel bírhatnak.