Palik Lászlót lehet szeretni vagy éppen utálni, azt viszont bizton állíthatom, olyan ember nincs, aki közömbös a neve hallatán. Azt pedig pláne nem lehet a nyakába varrni, hogy unalmasan közvetítette volna a futamokat. A legendás egykori F1-es kommentátor szívvel-lélekkel narrálta a Forma-1-es hétvégék történéseit, s akár két órás esőzést is képes volt feldobni néhány poénnal.

A Kataszrófavédelem YouTube csatornáján egy olyan videót osztott meg a mai napon, amelyen egy tűzoltóautó vonulása figyelhető meg a fedélzeti kamera szemszögéből. Ha a képsorok nem volnának elegendőek, Palik László lelkes kommentárja felhívja rá a figyelmet, mennyire nem egyszerű a Katasztrófavédelem munkatársainak élete.

Csak találgatni lehet, hogy minek tudható be a budapesti autósok mérhetetlen pofátlansága. Rögtön a videó elején fetűnő, hogy néhányan csak azért sem engedik befordulni a megkülönböztető fény- és hangjelzést használó tűzoltóautót. Hatalmas rejtély, hogy hová siet oly' pokoli tempóval az M0-ás autóut belső sávjában az a furgon (1:22-től), ami 14 másodperc után jön rá arra, hogy valahogy csak el kellene engedni a háromsávos szakaszon a tűzoltóautót. Hiába, kék zászlót nem legnettek neki.

A Katasztrófavédelem a videóval arra igyekszik felhívni az autósok figyelmét, hogy a forgalomban mindig számítani kell kéklámpás autókra, amelyek megkülönböztető jelzéssel az elsőbbséget kérik.

Ne feledd, a hétvégén jön a Magyar Nagydíj, már ha a koronavírus-járvány mellett sikerül megredezni a futamot.