2021. július 14. | 09:46

Ügyvédje tájékoztatása szerint Hopp Csilla nincs jól.

Közel két év után a rendőrség befejezte a nyomozást L.L. Junior kisfiának ügyében, a zenész volt élettársa ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelhet vádat a bíróság napokon belül.

A rendőrség közleménye (ami egyébként már nem érhető el) felidézi, hogy egy autó 2019. augusztus 31-én 18 órakor Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél elütött egy gyermeket. L.L. Junior kisebbik, hároméves fia az édesanyjával és annak barátaival sétált, amikor a tilos jelzés ellenére átszaladt a zebrán, a szabályosan közlekedő autós ekkor sodorta el.

Dávidka a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálták az ügyet, tanúkat hallgattak ki, bizonyítási kísérlet keretében rekonstruálták a baleset körülményeit. A rendőrség gondatlan emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Hopp Csillát. A Közlekedésrendészeti Főosztály az ügy iratait a nővel szemben vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészség részére.

„Ügyfelem nincs jól, de stabil az állapota. Péntekig beadunk egy indítványt, kérve az eljárás megszüntetését. A nyomozás során egy helyszínbejárás volt, de nem jött el minden tanú, így ismételni kellett volna, ám ez nem történt meg. Bízunk abban, hogy a kérvénynek helyt ad a hatóság, ám amennyiben vádemelésre kerül a sor, és bűnösnek mondják ki Csillát, biztos vagyok benne, hogy nem kell börtönbe mennie, legrosszabb esetben felfüggesztett büntetést kaphat. Korai is erről beszélni, amúgy is, a sírig tartó önvádnál súlyosabb büntetést nem kaphat” – nyilatkozta a Blikknek Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor.

Az ügyvéd mellett L.L. Junior is megszólalt, aki a következőt üzente az ügyvédjén keresztül az Origónak.

„Gyermekünk halála a legnagyobb büntetés, ami történhetett, nem kívánok súlyos büntetést gyerekem anyjának, Csillának. A lehető legenyhébb büntetést szeretném, mivel a másik gyermeküknek nem csak apára, de édesanyjára is szüksége van.”