Fának csapódott, majd kigyulladt egy Model X

Közzétéve:
2018-12-28, 22:50

Feltehetőleg túl nagy sebességgel haladt az a Tesla Model X, mely fának csapódott, kettészakadt, majd azt követően kigyulladt. A baleset az Egyesült Államokban történt.

2018. december 26-án letért az útról, majd fának ütközött egy Tesla Model X. Úgy tudni, a járműben három tinédzser tartózkodott, az autót egy 17 éves fiú vezette.

kigyulladt Tesla Model X

A 2017-es évjáratú autóval feltehetőleg túl gyorsan hajtottak, ezért is térhetett le a közútról. A Model X az ütközésben kettészakadt, azt követően pedig kigyulladt.

Az ötajtós Model S, valamint az olcsóbbik, népautónak szánt Model 3-as mellett ezesetben egy szabadidő-autóról van szó, melyet a Tesla Motors a 2015-ös évben integrált sorozatgyártásba. A jármű padlólemezét a már megszokott módon lítiumion-akkumulátorok képezik, az erőteljes ütközés során ezek az akkumulátor csomagok sérülhettek meg, így nem sokkal a baleset után a tisztán elektromos autó sajnálatos módon lángra kapott. 

amerikai rendőrautó egy baleset helyszínén

A Times tudomása szerint a három fiatal súlyos sérüléseket szenvedett a roncsban, egyikük életveszélyes állapotba került. Halálos áldozatról egyelőre nem érkezett hír. A tragédia Észak-Amerikában, New Hampshire államban történt. A 17 éves vezetőt és a vele egykorú utast súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították egy közeli kórházba, míg a szintén velük utazó 19 éves lány életveszélyes állapotban került a Worcester-megyei UMass kórházba. A tragikus balesetet követő napon a New Hampshire-i tűzoltók igyekeztek eltűntetni a darabokra tört Model X elemeit a helyszínről. 

Tesla Model X mentése Amerikában

Sajnos nem ez volt az első szerencsétlenség, mely az amerikai gyártó egy modelljével, 2018-ban történt. Márciusban halálos végkimenetelű balesetről számoltak be a tudósítók, amikoris egy tulajdonos önvezető módban használta Model X autóját a kaliforniai Mountain View 101-es autópályán. A tragédia akkor történt, mikor a jármű a sávelválasztó falnak csapódott, darabokra tört, majd lángra kapott.

fának csapódott Tesla Model X 

A csaknem teljes mértékben megsemmisült autó sofőrjének életét már nem tudták megmenteni, ráadásul az autóba rögtön utána két másik is belecsapódott.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Videón a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X gyorsulási versenye!
2018. március 05.
A két Crossover egymásnak feszült egy gyorsulási- és állóra fékezési teszt erejéig. Egészen érdekes eredmények születtek.
Tesla Model X
2019. május 21.
A legolcsóbb Tesla technikai megoldásai szállnak át a drágább modellekbe