Elképesztő lett a legújabb Tesla

Közzétéve:
2017-11-17, 15:25

Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.

Hihetetlen számokkal érkezik a Tesla Roadster

A Tesla Roadster a leggyorsabb elektromos autó vélhetően a mostani piacon. A számok, mint mindig, most sem hazudnak. A gyorsulási adatok egészen elképesztőek.

  • 0-100 km/h: 1,9 másodperc
  • 0-160 km/h: 4,2 másodperc
  • A maximális végsebesség: 402 km/h

A Tesla Roadster kétajtós és négy személy szállítható benne. Az imént felsorolt számokat az alapmodell tudja. Fontos elmondani, hogy ez egy sportautó lesz, 2020-tól lehet majd kapni. Az autó három darab elektromos motort használ, egyet elöl, kettőt pedig hátul, 200 kwh-os akkumulátorral. Valószínűleg nem hosszú utakra tervezték az autót, de 1000 km-es hatótávot jelentettek be.

A gyárnál most eléggé nagy a pörgés, ugyanis hamarosan érkezik a Model 3 és a Model Y is. Ha minden igaz, ez lesz a leggyorsabb autó a piacon, persze a konkurenseknek van idejük felkészülni a következő kettő évben.

Tesla Roadster, elképesztő adatok és gyorsaság

Bemutatkozik a Tesla kamionja

Megérkezett a Tesla kamionja is, aminek már egy ideje halogatták a bemutatását: a fenevad a Tesla Semi nevet kapta. A napvilágot látott adatok lenyűgözőek, persze egy ekkora járműhöz mérten. Elon Musk elmondása szerint 0,36-os légellennállási tényezőt tud szabvány méretű vontatmánnyal, ami egy ekkora jószág esetében igencsak erős adat.

A teljesen elektromos gép 36 tonnás össztömeggel és egyetlen feltöltéssel 800 kilométert képes majd megtenni, bár arról, hogy mekkora akkumulátort kap a kamion, nem volt szó, de vélhetően az eddigi legnagyobbat. Gyorsulása 5 másodperc 100 km/h-ra, ha üres, maximális terheléssel pedig 20 másodperc. Négy darab villanymotor működik benne alapesetben, de kettővel is tud működni, ha netán valami probléma történne.

Tesla Semi, gyors és erős

A töltési idő nem került szóba, mint ahogy az sem, hogy mennyibe fog majd kerülni. Ennek sok köze lesz ahhoz, hogy változtatnak-e majd az akkumulátorokon. A gyártást 2019-ben szeretnék elkezdeni.

Állítólag olcsóbb lesz egy mérföld vele, mint egy hagyományos dízel kamionnál. Érdekesség még a szélvédő, ami a hírek szerint elpusztíthatatlan, így nem kell attól tartani, hogy megsérül, úgy ugyanis nem lehet vele közlekedni az USA-ban.

Forrás: TopGear

Kapcsolódó írások

A Tesla Motors története
2018. november 02.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2018. november 30.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány