Elképesztő lett a legújabb Tesla

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.

Hihetetlen számokkal érkezik a Tesla Roadster

A Tesla Roadster a leggyorsabb elektromos autó vélhetően a mostani piacon. A számok, mint mindig, most sem hazudnak. A gyorsulási adatok egészen elképesztőek.

  • 0-100 km/h: 1,9 másodperc
  • 0-160 km/h: 4,2 másodperc
  • A maximális végsebesség: 402 km/h

A Tesla Roadster kétajtós és négy személy szállítható benne. Az imént felsorolt számokat az alapmodell tudja. Fontos elmondani, hogy ez egy sportautó lesz, 2020-tól lehet majd kapni. Az autó három darab elektromos motort használ, egyet elöl, kettőt pedig hátul, 200 kwh-os akkumulátorral. Valószínűleg nem hosszú utakra tervezték az autót, de 1000 km-es hatótávot jelentettek be.

A gyárnál most eléggé nagy a pörgés, ugyanis hamarosan érkezik a Model 3 és a Model Y is. Ha minden igaz, ez lesz a leggyorsabb autó a piacon, persze a konkurenseknek van idejük felkészülni a következő kettő évben.

Tesla Roadster, elképesztő adatok és gyorsaság

Bemutatkozik a Tesla kamionja

Megérkezett a Tesla kamionja is, aminek már egy ideje halogatták a bemutatását: a fenevad a Tesla Semi nevet kapta. A napvilágot látott adatok lenyűgözőek, persze egy ekkora járműhöz mérten. Elon Musk elmondása szerint 0,36-os légellennállási tényezőt tud szabvány méretű vontatmánnyal, ami egy ekkora jószág esetében igencsak erős adat.

A teljesen elektromos gép 36 tonnás össztömeggel és egyetlen feltöltéssel 800 kilométert képes majd megtenni, bár arról, hogy mekkora akkumulátort kap a kamion, nem volt szó, de vélhetően az eddigi legnagyobbat. Gyorsulása 5 másodperc 100 km/h-ra, ha üres, maximális terheléssel pedig 20 másodperc. Négy darab villanymotor működik benne alapesetben, de kettővel is tud működni, ha netán valami probléma történne.

Tesla Semi, gyors és erős

A töltési idő nem került szóba, mint ahogy az sem, hogy mennyibe fog majd kerülni. Ennek sok köze lesz ahhoz, hogy változtatnak-e majd az akkumulátorokon. A gyártást 2019-ben szeretnék elkezdeni.

Állítólag olcsóbb lesz egy mérföld vele, mint egy hagyományos dízel kamionnál. Érdekesség még a szélvédő, ami a hírek szerint elpusztíthatatlan, így nem kell attól tartani, hogy megsérül, úgy ugyanis nem lehet vele közlekedni az USA-ban.

Forrás: TopGear

További autós hírek

Olvasónk, Nándi az ötödik autóig bírta, aztán dudálni és káromkodni kezdett autóstársainak, hogy ugyan engedjék már el az átkelni szándékozó gyalogost a gyalogátkelőn....

Kemény képsorokat kaptunk olvasónktól. A baleset ma, 2019.10.18-án, fél 6 előtt történt, a 13. kerületben, a Róbert Károly körúton Tanulságosnak gondoljuk az esetet...

Egy vonatsínen ragadt autóból az utolsó pillanatban rángatta ki a sofőrt egy rendőr Utahban szerdán írja a hvg.hu Ruben Correa rendőrjárőr kapott arról...

38 autót ellenőriztek a rendőrök Düsseldorf környékén. Az ellenőrzés során találtak egy arany színű fóliával burkolt BMW X5-öst is. Hát…ízlések és pofonok, de…...

A paksi rendőrök a 6-os főút 87-es kilométerszelvényénél ellenőrizték a pótkocsis gépkocsikat és néhány óra alatt több túlsúlyos járműszerelvény vezetőjével szemben is intézkedtek....

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.