2023. március 20. | 15:51

Egyre gyakoribbak az ilyen esetek a beszámolók szerint.

Egészen átlagos munkanapja volt Mecenzóf Sándor taxisnak, ami később azzal folytatódott, hogy fenyegető jelleggel fegyvert fogtak rá. Az egész azzal kezdődött, hogy felvett két embert a belvárosban, akiken később látta, hogy ittasak.

Ilyen helyzetekben megtagadhatja az utat, viszont mivel nem kellett messzire mennie, ezért inkább hagyta és elvitte a két nagydarab férfit. Amikor megérkeztek a kért címre, akkor szerette volna elkérni a pénzt az útért, de a két férfi nem akart fizetni.

A kialakult vitában Sándor nem tudta meggyőzni a két férfit a fizetésről, akik agresszívak lettek, így inkább csak arra kérte őket, hogy távozzanak. Végül eljutottak oda, hogy a jobb egyen ülő férfi elővett egy pisztolyt és ráfogta a taxisra.

Azt mondta neki, hogy csak induljon el. Sándor nem is mert máshogy tenni. Nagyjából két sarok után gondolták meg magukat az ittas utasok, azt kérték a taxistól, hogy vigye őket egy külvárosi részre.

Sándor mérlegelte a helyzetet és ahelyett, hogy teljesítette volna a két fenyegetőző férfi kérését, visszavitte őket az eredetileg is megadott címre. Ott azt mondta nekik, hogy nem hajlandó tovább menni, ezért a két férfi kiszállt és elment.

Az esetben végül szerencsére senkinek sem esett baja, de a Főtaxi felmérései szerint aggasztó, hogy egyre többször találkoznak a taxisok erőszakos ügyfelekkel. Ennek kiváltó okai nem egységesek, van, hogy a közlekedés más résztvevői törnek az életükre.

Utasokkal kapcsolatban volt már példa rablási kísérletre, és az is gyakran megesik, hogy nem akarnak fizetni. A 2022-es évben a felmérések alapján több mint ezer ilyen eset történt, és jelenleg úgy néz ki, hogy ezek száma folyamatosan csak nő. A Főtaxi vezérigazgatója elmondta, hogy képzéseik során próbálják felkészíteni sofőrjeiket az ilyen helyzetekre.

Depositphotos