Fél évvel előbb jön a Model Y?

Közzétéve:
2019-12-14, 10:48

Épül a német gigafactory, beszállítók készüljetek!

A Tesla közel 500 000 villanyautót szeretne minden évben legyártani a hamarosan épülő berlini giga-mega gyárban, ezzel együtt 10 000 munkahelyet teremtenének. A német Bild szerint 420 futballpályányi területen fekszik majd a gyár, vélhetően egy tervezőközpont is készül a reptér mellett, az építkezések 2020-ban kezdődhetnek meg.

Tesla Model Y menet közben

A gyárban akkumulátorok, hajtásláncok és karosszériák összeszerelése folyik majd, eleinte Model Y, később Model 3 típusok készülnek. A Deutsche bank szerint a gyártó a tajvani beszállítókat sürgeti, ezek szerint már jóval a tervezett előtt járhat a Model Y szerelősorának készenléte. A Tesla azt kéri az alkatrészeket gyártó cégektől, hogy amint lehet szállítsák a termékeket, így fél évvel a tervezett előtt megkezdődhet a Model Y sorozatgyártása.

Tesla Model Y 2020

A Tesla októberi becslésében az állt, hogy 2020 szeptemberében kezdődhet az összeszerelés. A Model Y felszereléseinek installációja is előbb végbement, hatékonyabban tudnak dolgozni köszönhetően a sanghaji gigagyár tervezéséből merített ötleteknek.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán, akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. február 21.
Tegnap végigszáguldott a hír, hogy Tesla-kereskedés nyílik Budapesten, ami nem feltétlenül olyan lesz, mint ahogy azt a cikkek sugallják
Tesla gyár - Model S
2019. április 25.
A Top Gearnek köszönhetően most betekinthetsz a Tesla Fremontban található üzemébe, ahol gőzerővel folyik az új Model 3-ak gyártása is

További hírek