2019. november 13. | 11:27

Berlinben jelentette be a döntést a Tesla-vezér.

Németországban, egészen pontosan Berlin mellett építi meg első európai gigagyárát a Tesla. Ezt a Tesla vezére, Elon Musk személyesen jelentette be kedd este a német fővárosban.

Musk már 2018-ban jelezte, hogy legszívesebben Németországba telepítené az amerikai cég első európai gigagyárát, akkor még arról értekezett, hogy a Benelux-államokhoz közel lesz felhúzva az elektromos autógyártó vállalat egyik hatalmas gyára.

„Mindenki tudja, hogy a német mérnöki munka egyedülálló a világon, ez az egyik oka annak, hogy Németországra esett a választásunk” – mondta Musk a Das Goldene Lenkrad (Az arany kormánykerék) nevű díjátadó gálán.

A Tesla-vezér azt is elárulta, hogy a Berlintől nagyjából 10 kilométerre felépülő üzemben – amely 2021-ben kezdheti meg a termelést – értelemszerűen autókat szerelnek majd össze a Tesla Model Y-tól kezdve, illetve akkumulátorokat és meghajtási rendszereket gyártanak majd ott.

A Tesla német üzeme Gigafactory 4 néven fut majd, felépítésével 10 ezer új munkahely teremtődik majd a régióban, a gyár felhúzásával párhuzamosan pedig egy mérnöki és egy formatervezési központot is kialakít az amerikai vállalat.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán, akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét!

Autocar

MTI