csütörtök - 2022. October 06.
18 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Feláldozta magát az Opel sofőrjéért a szakadékba zuhant magyar kamionos

György minden bizonnyal megmentette a balesetet okozó férfi életét.

Szakadékba zuhant egy magyar rendszámú tartályautó Ljubljana közelében, a kamiont vezető 53 éves sofőr a helyszínen meghalt.  A szlovén rendőrség nevében nyilatkozó felügyelő azt mondta, hogy Cz. György az életét adta a balesetet okozó Opel Corsa sofőrjéért.

A Szlovén Autópályakezelő (DARS) által közzétett felvételből látszik, hogy az Opelt vezető 41 éves férfi elveszítette az irányítását az autója felett, ami oldalról nekicsapódott a tartályautónak, a Corsa pont a kormányzott kereket trafálta telibe.

Cz. György azonnal érzékelte a bajt, félrerántotta a kormányt, hogy ne menjen át az Opelen, így viszont megbillent a tartálykocsi, a vontatmány átbucskázott a védőkorláton, ami magával rántotta a kamion vezetőfülkéjét is.

„A tehergépkocsi sofőrje valószínűleg tisztában volt azzal, hogy a 20 tonnás kamion agyon fogja nyomni az Opelt, ha nem rántja el a kormányt a szakadék felé. Úgy gondoljuk, meg akarta menteni a balesetet okozó férfi életét” – mondta a helyi sajtónak Aleksandar Vrabic rendőrfelügyelő.

György halálhíre megrendítette a Révész Trans Kft. munkatársait. A cég a saját halottjának tekinti a férfit, és segít a holttest hazaszállításában és a temetésben.

„György közel 20 éve dolgozott a fuvarozásban, a legtapasztaltabb sofőrjeink közé tartozott. Minden rá bízott feladatot kitűnően elvégzett, segített kollégáinak, példamutató munkavállalóként végezte el munkáját. Közvetlen, jólelkű, családcentrikus ember volt” – nyilatkozta a Révész csoport képviselője.

Mint írtuk, a szlovén rendőrség gondatlan vezetéssel vádolja az Opel sofőrjét, akit akár 8 év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhet a bíróság.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!