Szombaton két autó ütközött az 55-ös főúton Csávoly közelében, a balesetben egy 31 éves férfi elhunyt. A szabadnapos tűzoltó egy ámokfutó BMW-s miatt veszítette életét, írja a Bors.

A két autó hatalmas csattanással rohant egymásba július 18-án a délutáni órákban, de mint kiderült, a balesetet nem a két ütköző autó sofőrjei okozták, a tragédia egy harmadik, felelőtlen sofőr miatt következett be. A szemtanúk szerint a meggondolatlan előzésbe kezdő BMW-s miatt a szabályosan közlekedő suzukisnak félre kellett rántania a kormányt.

A Suzukival egy 31 éves, aznap szabadnapos tűzoltó, G. Dénes közlekedett, akinek a kocsija keresztbe fordult az úton, a fiatalember autóját egy Škoda találta telibe. A Bors szerint G. Dénes több embert is megmentett önfeláldozó manőverével, ő azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben, hogy azonnal meghalt. A Škodában ülő nőt helikopterrel vitték kórházba a mentők.

A BMW sofőrje nem állt meg, elhajtott a helyszínről, a cserbenhagyó sofőrt nagy erőkkel keresik a rendőrök. Állítólag több szemtanú is a BMW-s nyomába eredt a baleset után, és sikerült is felírniuk a kocsi rendszámát, amit aztán átadtak az egyenruhásoknak.

A tűzoltók nehezen tértek napirendre a történtek fölött, hiszen a saját kollégájuk megmentésére riasztották őket.

„Fantasztikus ember volt, aki komolyan vette a szeretett munkáját. Hős volt, akként dolgozott, és akként is halt meg. Jellemző, hogy még élete utolsó pillanataiban is mások életét védte. Egyszerűen hihetetlen, hogy más hibájából, ilyen fiatalon elment! Annyi terve volt. Szerette a barátnőjét, a barátait, képtelenek vagyunk feldolgozni, ami történt. Nagyon reméljük, hogy az, aki előidézte ezt a tragédiát, elnyeri méltó büntetését, bár Dénest az sem hozza vissza” – nyilatkozta a Borsnak az elhunyt férfi egyik ismerőse.

Fotók: MTI/Donka Ferenc