Félhet a GreenGo és a Mol Limo – versenytárs érkezik az országba

Közzétéve:
2019-04-12, 13:18

A BMW jóvoltából új autómegosztó cég érkezik Magyarországra. Vajon milyen hatással lesz ez a már versenyben lévő két vállalatra?

2019 április 29-én érkezik meg hazánkba a DriveNow. A BMW-hez köthető vállalat Budapesten indítja el szolgáltatásait, melynek keretein belül összességében 240 BMW és MINI modell áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

MINI kabrió DriveNow flottaautó

A DriveNow cég része a német autógyártók - a BMW és a Daimler közös vállalatának - a Share Now autómegosztó szolgáltatásnak. Az úgynevezett free-floating autómegosztó szolgáltató jelentős nemzetközi tapasztalattal bír, nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., melynek jóvoltából franchise-alapon fog működni a DriveNow a magyar fővárosban.

A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú bérlés mellett ezen luxusautók óradíjas (3, 6, vagy 9 órás) csomagokkal is igénybe vehetők lesznek. Az autók bérleti díja modelltől függően fog változni 99 és 129 forint/perc között. Az óránkénti csomagokkal ugyanakkor a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenhető.

A flottában 3, illetve 5 ajtós MINI-k, kabriók, X2-es városi terepjárók és 40 darab tisztán elektromos i3-as modell is helyet kap. Ezek mellett a BMW az 1-es sorozatot, a 2-es Active Tourert, valamint legkisebb szabadidő-autóját, az X1-est is a felhasználók rendelkezésére bocsátja. A bérlés a DriveNow applikáció segítségével történik. A szolgáltatás hivatalosan április 29-től lesz elérhető, de az érdeklődők már április 11-től regisztrálhatnak a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Az igénybe vett járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik és felvehetik az ügyfelek.

DriveNow flottaautó MINI

Fischer Péter, a DriveNow hazai képviseletét ellátó Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a társaság kínálatában elérhető nyolc különböző modellel a fővárosban közlekedőknek minden olyan élethelyzetre, amelyben autóra van szükségük, megfelelő, komfortos és elérhető megoldást kíván nyújtani a cég. Hozzátette, hogy a társaság a jövőben folyamatosan bővíti és fejleszti fogja ezen szolgáltatásait.

BMW X1 DriveNow flottaautó

Az AutoWallis hétfőn tette közzé éves beszámolóját, a társaság bevétele 2 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az eredmény viszont kétszámjegyű ütemben csökkent. Ennek következtében az AutoWallis a következő öt évben meg szeretné kétszerezni árbevételét, a folyamathoz szükséges statisztikáját májusban fogják ismertetni.

További autós hírek

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Egy kamionról leszakadt pótkerék okozhatott volna tragédiát Nagyorosziban, miután a hatalmas gumi egyenesen a buszmegállóban várakozó nagypapa és két unokája…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja