2019. április 12. | 15:18

A BMW jóvoltából új autómegosztó cég érkezik Magyarországra. Vajon milyen hatással lesz ez a már versenyben lévő két vállalatra?

2019 április 29-én érkezik meg hazánkba a DriveNow. A BMW-hez köthető vállalat Budapesten indítja el szolgáltatásait, melynek keretein belül összességében 240 BMW és MINI modell áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

A DriveNow cég része a német autógyártók - a BMW és a Daimler közös vállalatának - a Share Now autómegosztó szolgáltatásnak. Az úgynevezett free-floating autómegosztó szolgáltató jelentős nemzetközi tapasztalattal bír, nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., melynek jóvoltából franchise-alapon fog működni a DriveNow a magyar fővárosban.

A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú bérlés mellett ezen luxusautók óradíjas (3, 6, vagy 9 órás) csomagokkal is igénybe vehetők lesznek. Az autók bérleti díja modelltől függően fog változni 99 és 129 forint/perc között. Az óránkénti csomagokkal ugyanakkor a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenhető.

A flottában 3, illetve 5 ajtós MINI-k, kabriók, X2-es városi terepjárók és 40 darab tisztán elektromos i3-as modell is helyet kap. Ezek mellett a BMW az 1-es sorozatot, a 2-es Active Tourert, valamint legkisebb szabadidő-autóját, az X1-est is a felhasználók rendelkezésére bocsátja. A bérlés a DriveNow applikáció segítségével történik. A szolgáltatás hivatalosan április 29-től lesz elérhető, de az érdeklődők már április 11-től regisztrálhatnak a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Az igénybe vett járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik és felvehetik az ügyfelek.

Fischer Péter, a DriveNow hazai képviseletét ellátó Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a társaság kínálatában elérhető nyolc különböző modellel a fővárosban közlekedőknek minden olyan élethelyzetre, amelyben autóra van szükségük, megfelelő, komfortos és elérhető megoldást kíván nyújtani a cég. Hozzátette, hogy a társaság a jövőben folyamatosan bővíti és fejleszti fogja ezen szolgáltatásait.

Az AutoWallis hétfőn tette közzé éves beszámolóját, a társaság bevétele 2 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az eredmény viszont kétszámjegyű ütemben csökkent. Ennek következtében az AutoWallis a következő öt évben meg szeretné kétszerezni árbevételét, a folyamathoz szükséges statisztikáját májusban fogják ismertetni.