Kedd délután Budapest VII. kerületében, a Rottenbiller és Wesselényi utca kereszteződésében egy várandós nőhöz riasztott mentőautóval ütközött egy motoros. A nagy tempót diktáló motoros szörnyethalt a balesetben. Pár órája egy megrázó videó is előkerült a borzasztó nagy csattanásról, amit utóbb aztán töröltek.


Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az eseményt egy közelben elhelyezett térfigyelő kamera rögzítette, a felkavaró felvételt aztán a BorsOnline tette közzé az oldalán amit később törölt a videómegosztó portál. A videón jól látható volt, hogy a motoros hatalmas tempóval száguldott át a kereszteződésen, esélye sem volt elkerülni a piroson szirénázva áthajtó mentőautót. Az ütközés erejétől a több tonnás mentőautó jelentősen megbillent, kevés hiányzott ahhoz, hogy az oldalára boruljon. A Bors információja szerint a motoros az ütközés pillanatában szörnyethalt, a mentők már hiába küzdöttek az életéért.

A HVG pedig arról számolt be a mentős forrásaira hivatkozva, hogy az elsődleges belső szakértői vélemények 50 százalékban a rohamkocsi vezetőjét teszik felelőssé a balesetért, hiába volt egyértelmű a videó alapján, hogy a motoros extrém sebességgel közlekedett városban. A lap úgy értesült, hogy a motort egy 19 éves fiatal vezette.