2019 decemberében elszabadultak az indulatok Budapest belvárosában, miután egy taxis fékezésre kényszerített egy buszsofőrt. Az ügyészség most mind a két sofőr ellen vádat emelt.

A vádirat szerint a vádlottak 2019. december 28-án, a délutáni órákban, az V. kerületben akasztották össze a bajszukat.  A Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva, a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve ezzel a buszt terelgető járművezetőt.

Dulakodás Budapest belvárosában

Ezt követően mindkét sofőr tovább haladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába. A piros lámpa miatt a taxisnak meg kellett állnia, a buszsofőr ezt a pillanatot kihasználva áthajtott a szembejövő forgalmi sávba és a taxi mellé kormányozta a buszt, majd kinyitotta az autóbusz ajtaját, megállt az ajtóban és mindenféle irodalmi stílust nélkülözve számon kérte a másikat a közlekedési magatartása miatt.

A taxisofőr erre kihajolt az autójából és leköpte a buszsofőrt, aki válaszul belerúgott egy jó nagyot a taxi vezetőoldali ajtajába. A taxis ezt látva kipattant a kocsijából, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, majd nekitaszította a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Az ügyészség megállapítása szerint mindkét vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, ami a többi sofőrben és az utasokban megbotránkozást és riadalmat kelthetett. A taxisofőrrel, mint többszörös visszaesővel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre, közügyektől való eltiltásra és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A büntetlen előéletű buszsofőr pénzbírságra számíthat.