A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, akik két és fél évvel ezelőtt brutálisan összevertek egy idős férfit Budapesten a 148-as buszon.

Az vezetett a konfliktushoz, hogy ezek a „derék” férfiak a busz megállásakor nem várták meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem inkább előrenyomakodtak, és a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak. Egy babakocsis, a karjában karon ülő gyermeket tartó kismama és egy idősebb férfi ezt szóvá is tette, mire a vádlottak kórusban elkezdték szidni őket a lehető legalpáribb stílusban.

Verekedés egy csepeli buszon

Egyikük aztán a nyugdíjashoz lépett, és annak arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt. Ekkor a férfi felállt, majd megpróbálta eltolni a férfit, aki a társával együtt elkezdte ütlegelni a nyugdíjast. Amikor a bántalmazott menekülni próbált, az egyik támadója a nyomába eredet, majd akkora erővel sújtott le rá az öklével, hogy az utas a busz első ajtaja előtt, a sofőr mellett a földre zuhant. A busz férfi utasai időközben a fiatalabb elkövetőt megfékezték, de az idős bácsi még akkor is kapott pofonokat, amikor visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért.

A sofőr aztán kinyitotta az első ajtót a támadóknak, aki leszálltak és menekülni kezdtek, de a rendőrök később elfogták őket. A bántalmazott nyugdíjas egyebek mellett életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is szenvedett, ezért a vádlottaknak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelniük a Fővárosi Törvényszéken.