Vasárnap felrobbant egy 200 négyzetméteres autószerviz Budapest XIX. kerületében. A helyszínre kiérkező rendőrök az Üllői úttól a Zrínyi utcáig, onnan pedig a Vas Gereben utcáig lezárták az utat addig, amíg a tűzoltók végezték a dolgukat. A hírek szerint a lánglovagok négy vízsugárral oltották a lángokat.

A robbanás az Üllői út és a Vécsey utca sarkán történt, a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy gázüzemű autó tartályának felhasadása okozta a detonációt. Az Index úgy értesült, hogy több kisebb detonáció robaját is lehetett hallani a környéken.

Felrobbant autószerviz Kispesten
Fotó: BalesetInfo/Facebook

Az úgynevezett lökéshullám következtében lakóépületek nem károsodtak, így a lakosokat nem kellett evakuálni az otthonaikból. A beavatkozás idejére a villamosforgalom is szünetelt az Üllői úton. A tűzoltók 13:31-re végeztek a lángok megfékezésével, fél órával később pedig a lángok eloltásával is végeztek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: két mentőegységet riasztottak a robbanáshoz, a helyszínen egy sérültet láttak el a mentősök. A 37 éves férfi könnyebb sérültnek minősült, horzsolásokat és enyhe, kis kiterjedésű égési sérülést szenvedett, emellett a bokáját fájlalta. Ellátták a sebét, majd a baleseti sebészet ügyeletére szállították – közölte a Magyar Távirati Irodával a szóvivő.