Az egyik nagyon fontos parkolási szabály, hogy soha ne állj autóddal egy tűzcsap elé. Itt nem csak arról van szó, hogy megbüntethet a közterület-felügyelő vagy elvontathatják a kocsit. A most következő történetben a tűzoltók drasztikus megoldást voltak kénytelenek alkalmazni.

A New York Post beszámolója alapján, múlt pénteken egy 5-ös BMW egy tűzcsap előtt parkolt New Yorkban, amikor a bronxi tűzoltók egy tűzeset miatt a helyszínre érkeztek. Egy háromemeletes épület lángolt, a tűzoltók pedig azonnal munkához láttak volna, csak éppen az autótól nem fértek hozzá az oltóberendezéshez. Az autómentő kihívása vagy az elvontatás túlságosan időigényes lett volna, a tűzoltók így betörték a BMW mindkét első ablakát, a tömlőt pedig az autón keresztül vezették át.

„Összeb****ák a kocsimat, ez egy zsák pénzbe fog nekem kerülni. Nagyon ideges vagyok”, mondta a BMW tulajdonosa, aki fekete szemeteszsákokkal próbálta átmenetileg helyettesíteni az ablakokat. Az autó szélvédője és többi ablaka nem sérült, a tulaj viszont szabálytalan parkolás miatt nagyjából 50 000 forintnak megfelelő bírságot kapott. A jelentések szerint a BMW már négy napja a tűzcsap előtt állt.

Ami a legfontosabb, hogy a tűzoltók két óra alatt úrrá lettek a helyzeten, a tűzesetben pedig senki nem sérült meg súlyosan. A tűzoltóság munkatársai ellen természetesen nem indul rendőrségi eljárás, ők csak munkaköri kötelességüket teljesítették. 

Lényeges tanulság, hogy soha ne parkolj autóddal tűzcsap elé, mert ezzel nehezítheted a tűzoltók munkáját, valamint a kocsidban is könnyedén kár keletkezhet.