2020. november 13. | 17:42

A játék folyamatosan fejlődőben van, viszont ez nagyon kellett a túléléshez.

Már több mint 1986 óta, azaz 34 éve készít játékokat a Codemasters, amelyet annak idején még a videojáték őrült testvérpár, David Darling és Richard Darling alapított. A szoftverfejlesztő két legnagyobb fejlesztése a Forma-1-es hivatalos szimulátor és a Dirt rali játék is. 

A járványhelyzetben elképesztő fellendülésben részesült az e-sport világa, hatalmas reklámot kapott a Codamasters is, hiszen a világ szeme a játékukkal versenyző F1-es mezőnyön volt. A nagy amerikai játék készítő Take-Two most azonban összesen 759 millió angol font (mai aktuális árfolyammal számítva összesen 300 milliárd forint) értékben felvásárolja őket. A Take-Two olyan játékokat gyártott, mint például a Grand Theft Auto, a Red Dead Redemption, a Mafia, az NBA 2K programok.

A felvásárlás okai között szerepel az is, hogy a Codemasters több éve nem tud olyan szinten teljesíteni, 2015 óta csökkenő profittal áll. A szimulátorok vesztettek keresletükből, a Take-Two palettájából pedig pont ezek a típusok hiányoznak. 

"A Codemasters nevéhez számos játék fűződik az iparág legkedveltebb és legsikeresebb versenyzős szoftverei közül, úgy gondoljuk, hogy az ő játékpalettájuk remekül kiegészíti majd a mi sportportfóliónkat, ami segítheti cégünk hosszú távú növekedését" – nyilatkozta a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick.

Ezzel olyan licencek kerülnek majd a vállalat keze alá, mint a Forma-1, vagy például a WRC, amit majd 2023-tól vezet át hivatalosan a Codemasters.