2025-ig biztosan a Codemasters készíti a hivatalos F1-es játékot

Közzétéve:
2019-11-02, 18:32

A megállapodás további két évvel meghosszabbítható.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Forma-1-es játékokat gyártó Codemasters hosszútávú szerződéshosszabbítást írt alá, melynek értelmében 2025-ig ők készíthetik a konzolos és számítógépes szimulátorokat. A kontraktus szerint az együttműködés 2027-ig meghosszabbítható.

A Codemasters már egy évtizede benne van a virtuális F1-es bizniszben. Ennél hosszabb ideig – egészen pontosan 14 évig – a Sony szolgáltatta az autóversenyzés királykategóriájának szimulátoros változatát. A most aláírt megállapodással a Codemasters veheti át ezt a címet a japán cégtől.

Ezek a játékok világszerte óriási népszerűségnek örvendenek. A 2018-as változatból a megjelenést követő első héten 170 ezer példányt értékesítettek. A 2019-es kiadás számos kritikustól kapott kiváló minősítést, valamint az Arany Joystick Díjátadó gálán az év PC játéka címet is bezsebelte.

Az idei játékban jelentős újításokkal találkozhatnak a felhasználók. Az egyik ilyen például az, hogy már Forma-2-es autókkal is lehet versenyezni, valamint karrier módban a pilóták csapatot válthatnak. Az esport piac egyre nagyobb teret hódít: több mint 5 millió nézője és 109 ezer résztvevője van a virtuális játéktérnek.

„Örömmel jelentjük be, hogy meghosszabbítottuk szerződésünket az autóversenyzés királykategóriájával. A sportág és a játék is folyamatosan erősödik, egyre több az új platform, az üzleti modell. Az F1 Esports sorozat térhódítása hatalmas lehetőséget, egyfajta ugródeszkát jelent számunkra. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak a megfeszített, kemény munkáért. Bizakodva tekintünk előre a jövőbe, szeretnénk új rajongókat szerezni, és még nagyobb tömegeket megmozgatni” - mondta a Frank Sagnier, a Codemasters vezérigazgatója.

F1 2019 játék

Frank Arthofer, az F1 digitális és engedélyezési igazgatója hozzátette, hogy közös céljaik vannak a Codemasters-szel: szeretnék a sorozat globális ismertségét és elérését növelni. A Liberty Media hatalomátvétele óta ugrásszerűen emelkedett a követők és nézők száma a közösségi médiában, a Twitteren, a Facebookon, az Instagramon és a YouTube csatornán is kiváló számokat produkáltak. Bernie Ecclestone a 2000-es évek elején még nem igazán tudta definiálni az Internet adta lehetőségeket…

„2008 óta a Codemasters a sorozat felbecsülhetetlen partnere. Folyamatosan kiemelkedően magasszintű játékokat gyártanak, melyekkel a világ Forma-1-es rajongói közelebb kerülhetnek a sportághoz. Közös célunk, hogy elősegítsük a Száguldó Cirkusz további térnyerését, melyben az FIA Forma-1-es Világbajnokság hivatalos játéka fontos stratégiai szereppel rendelkezik” - mondta Frank Arthofer.

Neked hogy tetszenek a Codemasters-játékok?

Forrás:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
Kevin Magnussen kedvese
2019. április 07.
Alighanem láttad már Sebastian Vettel, Kimi Räikkonen vagy éppen Lewis Hamilton kedvesét, de vajon felismered-e őket egy-egy fotóról?
James Hunt
2019. június 15.
Az F1 legendás alakja egy olyan korban versenyzett, amikor még a vezetői képességek domináltak
Kallakis az üzletember és a Brown GP ünneplése
2019. október 06.
A pókeres berkekben is jól ismert üzletember, Achilleas Kallakis is bejelentkezett anno a Brawn GP megvásárlásért.