Fényjelzésekkel kommunikál a legújabb Volkswagen ID.4 – VIDEÓ

Közzétéve:
2021-02-09, 07:48

A modell Magyarországon egyelőre nem elérhető, ám egy izgalmas funkcióról már most érdemes beszámolni.

A Volkswagen ID.4 a német autógyártó első globálisan terjesztett elektromos autója, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban is várnak.

A lenti videóban is látható kiegészítő a Volkswagen ID. Light nevet viseli, feladatát tekintve a Knight Rider sorozatban szereplő KITT egyik beépített eleméhez hasonlít. A VW ID.4 modellben ugyanis van egy fénycsík a szélvédő alatt, mely képes interakcióba lépni a sofőrrel.

Volkswagen ID.4 beltér

Az új szolgáltatás ötletének lényege, hogy az autókban található képernyők egyre nagyobbak és egyre több információt jelenítenek meg, ezáltal egyre nehezebb a legfontosabbakra koncentrálni. Mindeközben az ID.4 Light csak szűrt, könnyen feldolgozható információkat nyújt. Maga a fény 54 darab színes LED-ből áll, és elsősorban a vezető perifériás látómezőjét célozza meg. Alapvetően ugyanúgy lehet a rendszerrel hangutasításokon keresztül kommunikálni, mint mondjuk az Amazon Alexa készülékkel.

„Újfajta kommunikációt kerestünk az autó és az ember között. Egy minimalista, mégis forradalmi interakciót akartunk létrehozni, amely egyszerre könnyen érthető és érzelmes” - mondta Mathias Kuhn, a Volkswagen felhasználói felületek tervezéséért felelős vezetője.

Az ultramodern berendezés számos funkcióval büszkélkedhet – amint azt a videón is láthatod, még vicceket is képes mesélni. Az egyik leghasznosabb szolgáltatás, hogy a fénycsík a tájékozódást segítő jelzéseket is tud adni. Például, ha a navigációs rendszer balra fordulást javasol, a vonal jobbról balra folyik. Vészfékezés esetén pedig pirosan villog. Amikor az autó töltődik, az ID Light zöld fénnyel jelez, amely kívülről is látható. Amikor elindítod az autót, a fénycsík kék és fehér színekben világít, hogy jelezze, az autó készen áll az indulásra.

Volkswagen ID.4 beltér

További ízelítőért nézd meg az ID Light kiegészítőt bemutató videót!

 

Kapcsolódó írások

Új és régi Volkswagen Beetle modell egymással szemben egy csarnokban, oldalról
2020. október 19.
A dizájnerek újra nagy lendületet kaptak, hogy megalkossák a legendás modellek modern változatát. Lehet, hogy egyszer még viszontlátjuk a híres VW Bogarat?
Audi e-tron modell egy tető parkolóban féloldalról
2020. november 19.
2029-ig 75 modellt fog bemutatni a VW-csoport, amelynek célja, hogy letaszítsa a Teslát az elektromos autók piacának trónjáról.

További hírek